Ministerul Mediului renunţă să mai organizeze în acest an licitaţii pentru parcuri în mediul rural

Ministerul Mediului nu va mai organiza în acest an licitaţii pentru construcţia de parcuri în mediul rural, ci doar va continua cele peste 200 de astfel de proiecte aflate deja în derulare, a declarat, marţi, la Guvern, ministrul de resort, Laszlo Borbely.

77 afișări
Imaginea articolului Ministerul Mediului renunţă să mai organizeze în acest an licitaţii pentru parcuri în mediul rural

Ministerul Mediului renunţă să mai organizeze în acest an licitaţii pentru parcuri în mediul rural (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Anul acesta nu va fi o sesiune privind parcurile. Sunt acum, în momentul de faţă, peste 200 de investiţii în derulare, pentru plata cărora sunt alocaţi banii, dar nu vom avea o nouă sesiune", a spus Borbely.

Întrebat de jurnalişti dacă s-a gândit să analizeze mai clar criteriile pe baza cărora sunt construite aceste parcuri, în condiţiile în care au fost semnalate cazuri în care spaţiile verzi erau amenajate chiar în mijlocul pădurii, ministrul a arătat că el a "moştenit" peste o mie de proiecte de la foştii miniştri, dar că personal consideră că astfel de construcţii ar trebui ridicate numai în oraşe.

"Eu am moştenit 1.043 de proiecte care stăteau în patru dulapuri şi nu aveam cum să nu le analizez, pentru că erau sesiuni anunţate dinainte de predecesorii mei. Eu am un punct de vedere personal: dacă am fi avut mai mulţi bani să anunţăm o sesiune anul acesta, am fi anunţat numai pe oraşe", a spus Borbely.

Surse oficiale au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX că premierul Ungureanu a cerut miniştrilor să taie din cheltuielile pregătite pentru deplasări externe şi acţiuni de promovare în străinătate, precum târguri şi expoziţii, astfel de solicitări fiind transmise atât Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, cât şi altor instituţii.

În cazul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, premierul a cerut şi reducerea cheltuielilor cu sălile de sport.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici