Ministerul Sănătăţii a sesizat Parchetul în legătură cu nereguli la achiziţia testelor pentru TBC

Ministerul Sănătăţii a sesizat Parchetul instanţei supreme, Curtea de Conturi şi ANRMAP, după ce a efectuat un control la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală privind licitaţia şi achiziţia unor teste pentru depistarea rapidă a tuberculozei multidrog rezistentă.

144 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii a sesizat Parchetul în legătură cu nereguli la achiziţia testelor pentru TBC

Ministerul Sănătăţii a sesizat Parchetul în legătură cu nereguli la achiziţia testelor pentru TBC (Foto: Shutterstock)

Corpul de control al ministrului a găsit la institut unele nereguli la licitaţii şi achiziţia testelor pentru depsitarea tuberculozei multidrog rezistentă.

"Concluziile controlului au fost trimise instituţiilor abilitate", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Este vorba despre Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), Curtea de Conturi şi Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), a mai spus Oana Grigore.

Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" este coordonatorul Programului naţional de control al tuberculozei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici