Ministerul Sănătăţii: Există nereguli la respectarea normelor de curăţenie la Spitalul Bagdasar

Inspecţia Sanitară a sesizat nereguli în privinţa normelor de curăţenie, dezinfecţie şi gestionarea deşeurilor periculoase, la spitalul Bagdasar-Arseni, iar controlul continuă pe parcursul zilei de marţi, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

403 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Există nereguli la respectarea normelor de curăţenie la Spitalul Bagdasar

Ministerul Sănătăţii: Există nereguli la respectarea normelor de curăţenie la Spitalul Bagdasar (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Controlul realizat de Ministerul Sănătăţii, prin Inspecţia Sanitară, la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, a evidenţiat nereguli la respectarea normelor de efectuare a operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie, acesta fiind un serviciu externalizat de către spital, potrivit unui comunicat de presă al ministerului remis marţi, agenţiei MEDIAFAX. Alte nereguli constatate se referă la gestionarea deşeurilor periculoase rezultate din activităţile medicale, se arată în sursa citată.

Ministerul mai precizează că luni seara nu au putut fi verificate documentele privind activitatea Serviciului pentru Prevenirea şi Controlul Infecţiilor Nosocomiale şi nici cele care privesc prestarea serviciilor de curăţenie şi dezinfecţie. Drept urmare, Inspecţia Sanitară a decis extinderea controlului pe durata zilei de marţi şi derularea unei întregi operaţiuni de recontrol. Asta înseamnă că va fi verificată situaţia respectării tuturor măsurilor impuse la controale anterioare. Odată finalizat raportul, concluziile acestuia vor fi publicate, au mai spus reprezentanţii Ministerului.

Inspectorii sanitari împreună cu Departamentul Supraveghere din cadrul Direcţiei Sanitare Bucureşti au efectuat luni seara, între orele 18:30-22:30, un control la spitalul Bagdasar-Arseni, în legătură cu situaţia pacientului în vârstă de 44 de ani, internat pe data de 10 iulie în urma accidentului din comuna Comana, judeţul Giurgiu.

Este vorba despre pilotul Marian Cojocaru care s-a prăbuşit cu paramotorul la Comana pe 10 iulie.

În data de 11 iulie, pacientului i-au fost recoltate probe din aspiratul bronşic. Rezultatele analizei bacteriologice au evidenţiat prezenţa Achomobacter xyloxidans - multirezistent, sensibil la Levofloxacin. În data de 14 iulie au mai fost recoltate probe din aspiratul bronşic şi au fost trimise spre analizăla Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”. Rezultatele atestă prezenţa Acinetobacter baumanii - multirezistent, sensibil la Colistin, şi prezenţa Klebsiella, rezisten la Colistin. Pacientul a fost introdus pe tratament specific.

"Marian este diagnosticat cu infecţie intraspitalicească cu Klebsiella şi Acinetobacter, cu rezistenţă crescută la antibiotice. Datorită plămânilor situaţia e complicată. Am depus astăzi (n.r. luni) cerere la Ministerul Sănătăţii pentru transfer urgent în afara ţării, deoarece riscurile cresc în fiecare minut şi tot progresul pe care l-am făcut până acum să nu mai însemne nimic", a scris soţia pilotului pe contul său de socializare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici