Ministrul Agriculturii: Ioana Băsescu va primi subvenţii de 46.000 de euro pe an pentru terenul agricol

Ioana Băsescu va primi aceeaşi subvenţie de la stat ca ceilalţi fermieri, respectiv 160 de euro pe hectar, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, astfel că fiica preşedintelui va beneficia anual un sprijin de 46.400 de euro.

828 afișări
Imaginea articolului Ministrul Agriculturii: Ioana Băsescu va primi subvenţii de 46.000 de euro pe an pentru terenul agricol

Ministrul Agriculturii: Ioana Băsescu va primi subvenţii de 46.000 de euro pe an pentru terenul agricol (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

"Ioana Băsescu a făcut o afacere bună pentru că e foarte greu astăzi în România să mai găseşti 290 de hectare compacte. Terenurile sunt fărâmiţate, iar aceasta este una din problemele pe care le are agricultura. Este un caz fericit că doamna Ioana Băsescu a găsit acel teren. Din acel punct de vedere e o afacere bună", a spus Constantin.

El a afirmat că pentru orice ministru al Agriculturii dacă şeful statului s-ar orienta către activitatea agricolă ar fi o confirmare că agricultura este un sector al economiei care s-a dezvoltat destul de bine şi are viitor.

Ministrul a spus că Ioana Băsescu va primi aceeaşi subvenţie ca toţi fermierii.

"Dacă vorbim de cultura mare va primi anul acesta 139 de euro, contribuţia europeană, la care se adaugă 21 de euro contribuţia de la bugetul de stat. Deci 160 de euro pe hectar îmnulţit cu 290 de hectare. Iar în anul 2020, această subvenţie va creşte până la 196 de euro pe hectar", a mai spus el.

Fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de peste 290 de hectare în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, contractând de la CEC Bank un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro şi achitând din surse proprii aproape 280.000 de euro.

Traian Băsescu a declarat că a convins-o pe fiica sa să cumpere terenul pentru că vrea să fie fermier şi a adăugat că, din familie, doar aceasta era eligibilă pentru a primi un credit ipotecar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici