Ministrul Apărării: Datele din teren arată că am putea să vorbim despre o iminenţă în aceste zile a unui război

Ministrul Apărării Vasile Dîncu susţine că informaţiile din ultimele zile arată că există o agravare a situaţiei şi că dislocările de trupe şi material duc la concluzia că este posibilă o invazie a trupelor Federaţiei Ruse.

20145 afișări
Imaginea articolului Ministrul Apărării: Datele din teren arată că am putea să vorbim despre o iminenţă în aceste zile a unui război

Dîncu: Datele din teren arată că am putea să vorbim despre o iminenţă în aceste zile a unui război

„Toate informaţiile care există din ultimele zile, de astăzi chiar, arată că, din contră, avem o agravare a situaţiei şi dislocările de trupe şi material duc la concluzia că este posibilă o invazie a trupelor Federaţiei Ruse. Deci, situaţia este una de gravitate maximă în această zonă, dacă la un moment dat se spunea că nu sunt iminente atacurile, astăzi toate datele din teren arată că am putea să vorbim despre o iminenţă în aceste zile a unui război”, a spus miercuri seara Vasile Dîncu.

El spune că este exclus în acest moment un război pe teritoriul României.

„În principiu, toate analizele pe care le face NATO, şi le facem şi noi, spun că în acest moment este exclus un război pe teritoriul României, pentru că este exclus un conflict militar între NATO şi Rusia”, a declarat ministrul Apărării.

El nu crede că Rusia va ataca o ţară NATO.

„Nu cred că Rusia, în afară de unele lucruri pe care vrea să le rezolve pe terenul fostului URSS, într-o utopie de reîntregire a Rusiei Ecateriei a 2-a sau a lui Petru cel Mare, nu cred că se poate întâmpla să atace o ţară NATO şi acest lucru să ducă la un conflict generalizat”, a mai spus Vasile Dîncu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici