Ministrul Culturii, după închiderea teatrelor: Sectorul cultural e o victimă colaterală

  • Sectorul cultural a fost o victimă colaterală, deoarece instituţiile de spectacol nu au înregistrat niciun focar în ultimele 14 zile, spune ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, după ce teatrele din Bucureşti au fost închise din nou, din cauza ratei mari de infectare.
  • Bogdan Gheorghiu declară la RFI că legea a fost aplicată ad literam, iar instituţiile de spectacol nu au înregistrat vreun focar COVID-19 în ultimele două săptămâni.
627 afișări
Imaginea articolului Ministrul Culturii, după închiderea teatrelor: Sectorul cultural e o victimă colaterală

Ministrul Culturii, după închiderea teatrelor: Sectorul cultural e o victimă colaterală

„Dacă mă întrebaţi pe mine, eu zic că nu sectorul cultural a contribuit la înrăutăţirea acestor cifre, din punct de vedere epidemiologic, pentru că publicul nostru este unul extrem de respectuos cu aceste norme, este un public educat şi responsabil. Mai mult de atât, din datele pe care le avem de la managerii noştri, deşi sălile au permisiunea de a fi ocupate până la 50%, ele funcţionează în general cu o capacitate de 30% grad de ocupare, pentru că în momentul ăsta, cam asta este cererea, oamenii fiind destul de reticenţi, unii dintre ei. Aşadar, sectorul cultural a fost, din punctul meu de vedere, o victimă colaterală, instituţiile de spectacol neînregistrând nici un focar în ultimele 14 zile", a spus ministrul Culturii.

Întrebat de ce au fost totuşi închise teatrele, din moment ce nu există focare COVID-19, ministrul Culturii a explicat: „Pentru că erau incluse în zona de activităţi unde mai mulţi oameni împart acelaşi spaţiu, un timp mai îndelungat. Noi am făcut deja demersuri către prefecturi, pentru a prioritiza redeschiderea activităţilor culturale, tocmai din motivele pe care vi le-am expus mai devreme".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici