Ministrul delegat pentru Dialog Social: Guvernul a plătit 900 milioane lei restanţe salariale bugetarilor cu salarii tăiate în 2010

Guvernul a plătit, din 2012 şi până în 2014, aproximativ 900 de milioane de lei drept restanţe salariale bugetarilor cărora le-au fost reduse salariile în 2010 şi care apoi şi-au câştigat drepturile în instanţă, afirmă ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

316 afișări
Imaginea articolului Ministrul delegat pentru Dialog Social: Guvernul a plătit 900 milioane lei restanţe salariale bugetarilor cu salarii tăiate în 2010

Ministrul delegat pentru Dialog Social: Guvernul a plătit 900 milioane lei restanţe salariale bugetarilor cu salarii tăiate în 2010 (Imagine: Shuttersock)

Aurelia Cristea a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că bugetarii care au avut salariile reduse cu 25 de procente în timpul Guvernului Boc şi-au câştigat în instanţă reîntregirea salarială şi acum solicită Guvernului plata restanţelor.

“Chiar acum am cerut o situaţie de la Ministerul Finanţelor, legată de banii pe care bugetarii i-au pierdut în timpul guvernării fostului premier Emil Boc şi apoi i-au câştigat în instanţ, şi am aflat că din 2012 şi până în primul semestru al anului 2014 s-au plătit 900 de mii de mii de lei. Sunt plăţi executorii restante, pe care astăzi le plătim noi, din bugetul de care dispunem, Guvernul Ponta fiind astfel în continuare grevat de aceste sume. Iar solicitările continuă să vină, numai în primul semestru din acest an avem solicitări la nivel dublu faţă de întreg anul trecut”, a declarat Aurelia Cristea.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, şi ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, au participat, joi, la Cluj, la o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor, ai pensionarilor şi cu şefii de deconcentrate, tema discuţiilor fiind majorarea salariilor şi pensiilor începând de anul viitor.

Anul trecut, Guvernul a elaborat o ordonanţă de urgenţă care prevedea că plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti având ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din instituţiile şi autorităţile publice, devenite executorii în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014, va fi făcută eşalonat pe o perioadă de cinci ani, conform sistemului aplicat şi până atunci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici