Ministrul Dezvoltării: „Primăriile au trimis 84 de cereri de finanţare pentru construcţia de creşe”

Primăriile din ţară au trimis până acum 84 de cereri pentru construcţia de creşe, a anunţat joi, la Arad, ministrul Dezvoltării Cseke Attila.

160 afișări
Imaginea articolului Ministrul Dezvoltării: „Primăriile au trimis 84 de cereri de finanţare pentru construcţia de creşe”

Ministrul Dezvoltării: „Primăriile au trimis 84 de cereri de finanţare pentru construcţia de creşe”

Potrivit ministrului, numărul mare de cereri înregistrate într-un timp scurt arată că este o mare lipsă de locuri în creşe la nivel naţional şi că este nevoie de programul naţional de construire de creşe.

Cseke Attila a încurajat toate autorităţile publice locale să cerceteze nevoia construirii unor noi creşe, bazată pe rata de natalitate, şi să înainteze cereri în acest sens către Compania Naţională de Investiţii.

Conform Ministerului Dezvoltării, ministrul Cseke Attila a arătat încă de la preluarea mandatului nevoia de dezvoltare a reţelei naţionale de creşe, în vederea încurajării creşterii natalităţii şi pentru a veni în ajutorul tinerelor mame când se întorc la muncă după concediul de creştere a copilului.

Ministerul a prezentat şi planurile celor trei tipuri de creşe, pentru cel mult 50, 70 şi 110 copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici