Ministrul Educaţiei către absolvenţii de Medicină: Privindu-vă, orice confuzie de gen e imposibilă. Faceţi parte genului excelent

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, sâmbătă seară, la Cluj-Napoca, la ceremonia de absolvire a studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", că, uitându-se la absolvenţi, "orice confuzie de gen este imposibilă", aceştia "făcând parte genului excelent".

1415 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei către absolvenţii de Medicină: Privindu-vă, orice confuzie de gen e imposibilă. Faceţi parte genului excelent

Ministrul Educaţiei către absolvenţii de Medicină: Privindu-vă, orice confuzie de gen e imposibilă. Faceţi parte genului excelent (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Daniel Funeriu a recunoscut că discursurile cele mai "plicticoase" la astfel de ceremonii sunt cele ale miniştrilor şi de aceea a preferat să se adreseze direct absolvenţilor.

"Ştiu că cele mai plicticoase discursuri la astfel de ceremonii sunt discursurile miniştrilor. Şi eu am avut parte de aceste discursuri şi vă spun sincer că nu am reţinut mare lucru. Mi-aş permite să mă adresez direct viitorilor medici. (...) Pentru că suntem într-o atmosferă de sărbătoare şi pentru că zilele astea se discută foarte mult public, aş dori să vă spun că, privindu-vă, uitându-mă la voi, orice confuzie de gen este imposibilă. Voi faceţi parte genului excelent", a spus ministrul Educaţiei.

Daniel Funeriu i-a îndemnat pe viitorii medici să nu uite să fie "generoşi cu România", pentru că ţara le-a oferit posibilitatea să devină ceea ce sunt.

"Prin munca pe care o să o desfăşuraţi, unii dintre dumneavoastră în România, unii, poate, în alte ţări, să nu uitaţi că România v-a oferit posibilitatea să deveniţi ceea ce sunteţi. Să fiţi întotdeauna încrezători în opiniile voastre! Aveţi întotdeauna dreptate în opiniile pe care le aveţi şi să ştiţi că visele voastre se pot realiza", a spus Funeriu.

Ministrul Educaţiei i-a mai îndemnat pe absolvenţii UMF să nu uite să facă cât mai mult sport.

Ministrul Daniel Funeriu a participat, sâmbătă seară, la festivitatea de absolvire a studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, la care au mai fost prezenţi oficialităţi locale şi judeţene, rectorii universităţilor de medicină din România, precum şi mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

La UMF Cluj-Napoca au absolvit 1.180 de studenţi de la 11 specializări.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a fost criticat, marţi, în plenul Senatului de mai mulţi parlamentari pentru comportamentul său în faţa acestei Camere, dar şi pentru greşelile gramaticale făcute în timpul intervenţiei sale, cea mai gravă fiind afirmaţia conform căreia "în Dicţionarul explicativ al limbii române, cuvântul «coleg» este neutru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici