Ministrul Educaţiei: examenele naţionale în noul format vor fi organizate din 2027 sau mai târziu

Ligia Deca, ministrul Educaţiei, a anunţat miercuri că examenele naţionale vor fi organizate în noul format cel mai devreme în 2027. Anunţul a fost făcut după ce Guvernul a aprobat proiectul privind Legea Educaţiei.

173 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: examenele naţionale în noul format vor fi organizate din 2027 sau mai târziu

Ministrul Educaţiei: examenele naţionale în noul format vor fi organizate din 2027 sau mai târziu

Prevederile vor intra în vigoare peste patru ani, dar termenul poate fi prelungit cu an sau chiar doi ani.

„Noile forme de Evaluare Naţională şi admitere la liceu şi de Bacalaureat nu vor intra în vigoare începând cu anul şcolar următor adoptării legii. Vor intra în vigoare, fie cel mai devreme în 2027 pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat dacă aprobăm legea în Parlament până la finalul acestui an şcolar, fie vorbim despre 2028 sau chiar 2029. Nu este o chestiune care se întâmplă de azi pe mâine, asigurăm predictibilitate în sistem”, a explicat ministrul Deca.

Printre altele, noile legi ale Educatiei prevăd organizarea Evaluării Nationale pentru toti copiii de clasa a opta. De asemenea, liceele care au concurenţă ridicată la anumite specializari, pot organiza examene proprii de admitere. Noul Bacalaureat va avea mai multe probe decât în prezent, iar elevii de la profilul tehnologic vor avea un examen propriu. Articolele de lege mai pot fi modificate în Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici