Ministrul Educaţiei va cere verificarea mediilor la bacalaureat din judeţele cu rezultate extreme

Ministrul Educaţiei Cercetării şi Tineretului, Crisitian Adomniţei, va cere verificarea lucrărilorde la bacalaureat în judeţele cu medii extreme, aşa cum s-a întâmplat la Testele Naţionale, Suceava conducând în clasament cu promovabilitate 98,32 la sută, iar la polul opus Ilfovul, cu 16,71 la sută.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei va cere verificarea mediilor la bacalaureat din judeţele cu rezultate extreme

Ministrul Educaţiei va cere verificarea mediilor la bacalaureat din judeţele cu rezultate extreme

''Este firesc un astfel de control. Trebuie să ştim dacă notele reflectă pregătirea elevilor sau dacă aceştia au fost ajutaţi pentru a obţine medii nemeritate'', a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, Cristian Adomniţei.

În urma centralizării datelor preluate de la centrele de examen, rata de promovare înregistrată la examenul de bacalaureat din acest an, înainte de soluţionarea contestaţiilor, este de 80,70 la sută (cu un punct procentual mai mare decât cea de anul trecut - 79,56 la sută).

În cifre absolute, 155.572 elevi din 192.767 prezenţi au obţinut medii care le permit promovarea acestui examen. Numărul candidaţilor cu medii sub 6 este de 35.562. Alţi 201 elevi au fost eliminaţi. Procentul de participare la Bacalaureat a fost de 96,88 la sută (192.767 prezenţi din 198.976 înscrişi).

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici