Video Ministrul Justiţiei, atac la şefa CSM. Ana Birchall o acuză pe Lia Savonea că foloseşte un ton agresiv: „Sunt lucruri pe care nu am de gând să le tolerez”

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat la ieşire din sediul CSM, unde s-a amânat pentru a treia oară plenul, că preşedintele Consiliului are datoria de a rezolva tensiunile dintre membri care există de mai multă vreme şi a subliniat că nu înţelege tonul agresiv al Liei Savonea la adresa sa.

1790 afișări

„În realitate, tensiunile acestea, înţeleg că au existat cu multă veme înainte de participarea mea la prima şedinţă CSM. După cum aţi observat live, nu numai că ele continuă, dar se agravează. Fac apel la preşedintele CSM, pentru că e rolul lui, de a încerca să găsească conses şi să ieşim din acest impas. (...) Am un sentiment de mâhnire şi este regretabil. CSM este garantul independenţei justiţiei. Sper ca acest rol să fie exercitat în continuare”, a declarat Ana Birchall, la ieşirea din sediul CSM.

Întrebată despre relaţia dintre ea şi preşedintele CSM, Lia Savonea, având în vedere faptul că tensiunea dintre ele este din ce în ce mai evidentă, Birchall a răspuns: „Vreau să vă spun că nu prea înţeleg tonalitatea de agresivitate. În continuare, sunt dispusă să las tot ce a fost în trecut şi orice discuţie într-o conoţatie negativă. (...) I-am spus că în mine are un partener de dialog, dar agresivitatea şi a se spune altceva decât este în realitate sunt lucruri pe care nu am de gând să le tolerez”.

Birchall a subliniat, din nou, că a cerut preşedintelui CSM, Lia Savonea, un calendar al plenului şi şedinţelor membrilor pentru a putea fi prezentă la discuţii.

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a anunţat, luni, că plenul va fi amânat pentru a treia oară, deoarece cei 7 membri care au boicotat şedinţa săptămâna trecută au transmis un e-mail pentru a cere din nou eliminarea de pe ordinea de zi punctele privind SIIJ până sunt dezbătute rapoartele europene.

Taguri:
birchall,
csm,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici