Ministrul Justiţiei, la CSM: Integritatea, principalul criteriu pentru desemnarea lui Lazăr la funcţia de procuror general

Ministrul Justiţiei a declarat joi , la sediul CSM, că nu va vorbi despre punctele slabe ale celorlalţi candidaţi la funcţia de procuror general, dar integritatea a fost principalul criteriu când a decis să îl desemneze pe Augustin Lazăr.

527 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei, la CSM: Integritatea, principalul criteriu pentru desemnarea lui Lazăr la funcţia de procuror general

Ministrul Justiţiei, la CSM: Integritatea, principalul criteriu pentru desemnarea lui Lazăr (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Întrebată ce a determinat-o să îl propună pe Augustin Lazăr la conducerea Ministerului Public şi nu pe Oana Haineală sau Codruţ Olaru, ministrul Raluca Prună a declarat: "Nu aş vrea acum să spun care au fost punctele slabe pentru care ceilalţi doi nu au fost propuşi. Cu preşedintele ţării m-am consultat de mai multe ori, referitor la principiile pe care le aplic în acest proces şi la criterii, la ce anume este important pentru mine şi, cred că pentru întreaga societate, ar trebui să fie important criteriul de integritate".

Augustin Lazăr a fost propus de ministrul Justiţiei pentru funcţia de Procuror General al României, acesta susţinând, joi, un interviu în faţa Secţiei pentru procurori a CSM, instituţie care urmează să dea un aviz consultativ.

Cât priveşte vârsta optimă pentru o astfel de candidatură, ministrul Justiţiei a declarat că la modificarea legilor privind domeniul Justiţiei ar trebui să se aibă în vedere o experienţă mai mare de 10 ani.

"Eu cred că vârsta, singură, nu este o virtute. În cadrul procesului la care lucrăm acum, de modificare a legilor justiţiei, probabil că o să ne uitam şi la acest lucru. Câtă vreme pentru a fi simplu judecător la ÎCCJ îţi trebuie 15 ani de vechime şi pentru a ajunge Procuror General îţi trebuie numai 10 ani, eu cred că trebuie să ne uitam şi la aceste lucruri. Cred că cineva care termină facultatea la 22 de ani intră la INM la 24 de ani, ajunge, în teorie, la 34 de ani Procuror General", a declarat ministrul Justiţiei la CSM, precizând că experienţa a fostul unul dintre criteriile pe care le-a avut în vedere atunci când l-a propus pe Augustin Lazăr pentru funcţia de Procuror General al României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici