Ministrul Mediului a anunţat o nouă măsură împotriva tăierilor ilegale de lemne

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunţat vineri că Guvernul a adoptat o hotărâre prin care este interzisă expedierea lemnului din pădure pe timp de noapte.

431 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului a anunţat o nouă măsură împotriva tăierilor ilegale de lemne

Conform ministrului, prin Hotărârea de Guvern adoptată vineri se interzice emiterea de avize de însoţire a materialelor lemnoase de la locul de recoltare în intervalul orar 20.00-7.00, pentru lunile octombrie-martie, şi în intervalul orar 22.00-6.00, pentru lunile aprilie-septembrie.

Marcăm Ziua naţională a pădurilor cu încă un pas împotriva tăierilor ilegale”, a afirmat Tánczos Barna.

Potrivit acestuia, sistemul de trasabilitate a lemnului SUMAL 2.0 a fost dezvoltat astfel încât să nu se mai permită emiterea avizelor de însoţire în aceste intervale orare, iar autorităţile de control vor avea acces extins la datele din aplicaţie pentru a combate mai eficient activităţile ilegale din domeniul silvic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici