Ministrul Mediului anunţă „cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România”, care va începe în primăvară

Ministrul Mediului, Costel Alexe, susţine că în primăvara acestui an, în cadrul Lunii Pădurii, va demara cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România, iar una dintre acţiuni vizează plantarea de pomi pe terenurile degradate în vederea protejării solului.

1609 afișări
Imaginea articolului Ministrul Mediului anunţă „cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România”, care va începe în  primăvară

Ministrul Mediului anunţă „cea mai amplă campanie de împădurire pe care a avut-o vreodată România”, care va începe în primăvară

„Programul de împădurire pe care Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor îl propune pentru primăvara anului 2020 - Campania Naţională de Împădurire - şi modalităţile prin care ACoR poate susţine acest proiect prin care se doreşte creşterea suprafeţelor de pădure la nivel naţional au reprezentat principalele teme ale întâlnirii pe care am avut-o cu delegaţia formată din primari de comune, membri ai Asociaţiei Comunelor din România (ACoR). Una din modalităţile de creştere a suprafeţelor ocupate cu păduri o reprezintă împădurirea terenurilor degradate în vederea protejării solului, a refacerii echilibrului hidrologic şi a îmbunătăţirii condiţiilor de mediu”, scrie, sâmbătă dimineaţa, pe Facebook, Costel Alexe.

Ministrul susţine că reprezentanţii ACoR au fost de acord ca unităţile administrative teritoriale (UAT) să identifice cât mai repede terenurile degradate şi alte suprafeţe de teren în vederea începerii campaniei de împădurire.

„Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în calitate de coordonator tehnic al acţiunilor de împădurire a terenurilor degradate, finanţează de la bugetul de stat şi prin Fondul de ameliorare a fondului funciar cu destinaţie silvică întocmirea documentaţiilor tehnico-economice, lucrările de împădurire şi întreţinere a terenurilor degradate, precum şi paza respectivelor lucrări, până la declararea închiderii stării de masiv. Documentaţiile tehnico-economice şi lucrările necesare pentru ameliorarea prin împădurire a terenurilor degradate, constituite în perimetre de ameliorare, se execută de unităţi specializate, atestate de autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură”, explică sursa citată.

Proprietarii (UAT, asociaţii, persoane fizice etc.) care au terenuri în perimetrul de ameliorare îşi păstrează dreptul de proprietate, atât în timpul, cât şi după efectuarea lucrărilor prevăzute în documentaţiile tehnico-economice legal aprobate, menţionează ministrul Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
împădurire,
alexe,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici