Ministrul Muncii explică cum s-a ajuns la de 100.000 de disponibilizări

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a explicat pentru "Gândul" cum a rezultat numărul de 100.000 de disponibilizări, care, de fapt, reprezintă o "evaluare" şi nu este bătută în cuie. De altfel, potrivit lui Şeitan, nici la discuţiile de anul trecut cu oficialii FMI nu s-a stabilit un anumit număr de disponibilizări, punându-se accent pe reducerea cheltuielilor de personal bugetar.

74 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii explică cum s-a ajuns la de 100.000 de disponibilizări

Ministrul Muncii explică cum s-a ajuns la de 100.000 de disponibilizări (Imagine: Gândul)

"Ministerul Finanţelor a adunat toate salariile aprobate pentru anul 2010 şi a ajuns la o anumită sumă. Suma a fost împărţită la salariul mediu pe economie şi a obţinut un număr de oameni. Din acesta scad numărul celor angajaţi şi rezultă o diferenţă, "oameni medii", ca să zic aşa", a explicat ministrul Mihai Şeitan.

Citeşte mai multe despre calculele pe baza cărora a fost stabilit numărul de disponibilizări în sistemul bugetar pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici