Ministrul Oprea i-a conferit Patriarhului BOR Emblema Onoarea Armatei României

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a conferit Emblema "Onoarea Armatei României" Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cu ocazia Zilei Naţionale a României, informează MApN, precizând că în acest scop a fost organizată, joi, o ceremonie la Patriarhie.

88 afișări
Imaginea articolului Ministrul Oprea i-a conferit Patriarhului BOR Emblema Onoarea Armatei României

Ministrul Oprea i-a conferit Patriarhului BOR Emblema Onoarea Armatei României (Imagine:Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Sunt deosebit de onorat ca, în această zi sfântă pentru toţi românii, Ziua Naţională, ziua Ţării căreia i-am jurat credinţă - România - să ofer cea mai înaltă distincţie a Ministerului Apărării Naţionale Prea Fericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, una din marile personalităţi ale Ortodoxiei contemporane", a arătat ministrul Gabriel Oprea în cadrul ceremoniei, potrivit MApN.

Ministrul apărării naţionale a mai spus că nu este întâmplător faptul că cele două instituţii fundamentale ale statului român, Biserica şi Armata, ocupă primele locuri în ierarhia încrederii cetăţenilor. "De-a lungul ultimilor 150 de ani, prezenţa preoţilor în mijlocul trupei a contribuit hotărâtor la păstrarea unui moral ridicat al ostaşilor noştri, precum şi la menţinerea credinţei în victorie, în marile bătălii pe care armata le-a purtat întru libertatea şi unitatea poporului român", a spus Oprea.

Oprea a subliniat faptul că Emblema "Onoarea Armatei României", conferită în cadrul acestei ceremonii, "reprezintă o modestă recunoaştere din partea întregii oştiri, a contribuţiei Patriarhului la ridicarea prestigiului Armatei României în ţară şi în lume".

Potrivit MApN, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a mulţumit pentru distincţia oferită, pe care a considerat-o şi un gest de apreciere a eforturilor preoţilor Bisericii Ortodoxe
Române, care au fost alături de ostaşii români în luptele purtate pentru realizarea Marii Uniri şi în toate momentele importante ale istoriei naţionale.

"Peste 600.000 de soldaţi s-au jertfit pentru ca Transilvania, Banatul, Crişana, Maramureşul să fie alături de Patria mamă, de Regatul României, la care s-a adăugat, în 27 martie, în acelaşi an, 1918, Basarabia şi în 28 noiembrie 1918, Bucovina. Armata a fost prezentă peste tot, a încurajat poporul şi a reflectat dorinţa poporului. Considerăm că şi astăzi, ca întotdeauna, trebuie să apărăm integritatea naţională, integritatea demnităţii noastre româneşti şi integritatea spirituală a poporului român", a arătat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici