Minus 12 grade la Joseni şi minus 10,5 grade la Miercurea Ciuc

Temperaturile au scăzut, marţi, în judeţul Harghita, cu cel puţin zece grade, mercurul din termometre coborând până la minus 12 grade Celsius la Joseni şi la minus 10,5 grade în Miercurea Ciuc.

3 afișări
Imaginea articolului Minus 12 grade la Joseni şi minus 10,5 grade la Miercurea Ciuc

Minus 12 grade la Joseni şi minus 10,5 grade la Miercurea Ciuc

"Temperatura a scăzut de la o zi la alta cu cel puţin zece grade Celsius, astfel încât de la o minimă de minus un grad şi o maximă de plus 2 grade luni, am ajuns la minus 10,5 grade astăzi de dimineaţă (marţi - n.r.), această valoare fiind înregistrată în intervalul orar 7:30-8:30", a declarat meteorologul de la Staţia din Miercurea Ciuc, Lado Gabriella.

Cel mai frig a fost în localitatea Joseni, unde termometrele de la Staţia Meteo au indicat minus 11,7 grade Celsius, acesta fiind şi cea mai scăzută temperatură înregistrată în Harghita în acest sezon.

Temperaturi foarte scăzute s-au mai consemnat la Topliţa, unde au fost minus 9,8 grade Celsius, la Bucin, minus 6,5 grade şi la Odorheiu Secuiesc, minus 6,4 grade.

Minima absolută a lunii noiembrie a fost consemnată în 1993, când la Miercurea Ciuc au fost minus 28 grade Celsius, iar maxima, de plus 21,8 grade, a fost înregistrată în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici