Mircea Lucescu: "Puteam să mor la cutremur"

4 martie 1977, ora 21:22. Pământul începe să danseze nebun. Oamenii năvălesc pe străzi, îngroziţi de uruitul teribil din aer şi de zbânţuiala bezmetică a solului, în timp ce blocuri întregi sunt sfărâmate, prinzând dedesubt trupuri prizoniere. Au trecut de atunci 34 de ani, dar amintirile sunt încă vii. Inclusiv pentru lumea sportului.

44 afișări
Imaginea articolului Mircea Lucescu: "Puteam să mor la cutremur"

Mircea Lucescu: "Puteam să mor la cutremur" (Imagine: www.prosport.ro)

La opt luni după momentul de aur al Nadiei de la Olimpiada din 1976, România revenea în centrul atenţiei mondiale cu o ştire teribilă: un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter devastase ţara. Cifrele sunt grăitoare: 1.578 de morţi, 11.300 de răniţi şi sute de mii de oameni terorizaţi. Spaima a fost atât de mare, încât mulţi s-au mutat ulterior în zone fără activitate seismică. Printre aceştia, şi familia Lucescu. "Il Luce" a plecat cu familia la Hunedoara, chiar în 1977, la insistenţele soţiei sale, Neli, speriată de ce a văzut pe 4 martie.

Citeşte mai multe despre experienţa lui Mircea Lucescu de la cutremur pe www.prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici