Video Moarte şi boală în cantinele spitalelor. Nereguli grave în 3 unităţi din Bucureşti FOTO

  • ANPC a controlat, marţi, 3 dintre spitalele bucureştene şi a găsit nereguli grave în bucătării.
  • Comisarii au găsit mâncare pentru bolnavi expirată, mizerie, gândaci în frigidere şi cuţite cu rugină.
  • Au suspendat activitatea în două spitale şi la o firmă de catering care ducea alimente bolnavilor.
1658 afișări

Echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) au verificat, marţi, modul în care sunt respectate prevederile legale în 3 dintre spitalele administrate de Primăria Capitalei.

În urma controalelor întreprinse la blocurile alimentare ale Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu şi Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan au fost constatate nereguli importante.

Comisarii au dat amenzi în valoare totală de 32.000 lei şi au oprit temporar prestarea serviciului până la remedierea deficienţelor în cantinele a două dintre spitale.

Cel de-al treilea, respectiv cel de chirurgie opro-maxilo-facială, nedispunând de o bucătărie proprie, realizează servirea mesei către pacienţi folosind serviciile unei firme de catering, la care a fost extins controlul şi unde a fost, de asemenea, oprită temporar prestarea serviciului până la remedierea deficienţelor.

Dintre abaterile constatate, ANPC menţionează:

- lipsa autorizaţiei de funcţionare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Ştefan

- existenţa în spaţiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită

- unul dintre blocurile alimentare - format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică - prezenta pereţii cu tencuială căzută, tavanul cu infiltraţii şi pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi şi mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură

- utilizarea unor oale, tigăi, veselă depreciate, cu uzură avansată

- utilizarea unor ustensile cu rugină

- folosirea unui sistem de ventilaţie neigienizat cu prelingerea condensului pe masa de lucru a bucătăriei

- lipsa verificării metrologice a cântarului din dotarea bucătăriei

- coloanele de apă şi calorifere din zona bucătăriei prezentau vopsea exfoliată ceea ce determină formarea de rugină

- utilizarea unor frigidere neigienizate cu prezenţa unor insecte moarte

- folosirea unei hote din inox neigienizată cu acumulări de grăsime şi arsuri

- utilizarea unor camere frigorifice (spaţii depozitare) neigienizate.

„Acţiunile noastre de control sunt dictate de consumatori şi atât! Până la multele teorii ale conspiraţiei, hai să ne dăm în leagănele rupte şi nefinanţate, cu toate că solicitări există de mult, hai să luăm tramvaiul către spital şi, dacă nu ne îmbolnăvim aşa, sigur o facem cum ajungem la destinaţie! Păi, moare şi boala în cantinele verificate de noi astăzi! Păi, moare bacteria şi orice virus în paturile desfundate şi învelite în păturica stră-stră bunicii! Dacă scapă din pat în viaţă, moare boala mâncând din cantinele, <cateringul> din service sau cum s-or numi sursele de mâncare cu destinaţia, culmea, bolnavi! Vizionare plăcută celor care ar trebui să aibă ca prioritate sănătatea şi viaţa consumatorilor! P.S.: Păi, când trebuia să umblăm cu mască şi mănuşi, să stăm la distanţă unii de ceilalţi, care era teama? Că împărţim inegal infecţia din tramvaie sau faptul că, odată ajunşi în spitale, nu inspirăm bacteria şi virusul potrivit?”, spune Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anpc,
spitale,
pacienti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici