Morar: Mai nou avem un alt mod de a se amâna dosare - Sunt contestate interceptările DNA

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, a declarat, luni, la TVR, că mai nou există un alt mod de a se amâna judecarea dosarelor, contestându-se interceptările DNA, iar expertizarea a 8.000 de interceptări ar bloca activitatea Institutului de Expertize Criminalistice.

630 afișări
Imaginea articolului Morar: Mai nou avem un alt mod de a se amâna dosare - Sunt contestate interceptările DNA

Daniel Morar (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Şeful DNA a subliniat că mai nou ridicarea de excepţii de neconstituţionalitate a prevederilor legale a fost înlocuită cu reclamarea interceptărilor, aşa cum a făcut-o fostul şef al Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătorul pensionar Florin Costiniu, judecat pentru fapte de corupţie în cazul senatorului PSD Cătălin Voicu.

"Mai nou nu îşi recunosc vocea (inculpaţii-n.r.), nu se mai recunosc în acele interceptări, iar din păcate judecătorii trimit aceste interceptări la expertize", a afirmat Daniel Morar la TVR.

Pocurorul şef a susţinut că, din punctul de vedere al DNA, se decide fără discernământ trimiterea la expertizare a interceptărilor, fără să se precizeze "ce anume se contestă, nu vor să vizualizeze casetele, imaginile".

Sunt dosare cu 8.000 de interceptări, expertizarea acestora ar bloca activitatea INEC poate un an, a explicat Morar.

Morar a reclamat faptul că judecătorii trimit automat la expertizare, iar oficialii Comisiei Europene - atunci când evaluaează justiţia română - se întreabă de ce se fac aceste expertize.

"Pur şi simplu e libera lor apreciere (a judecătorilor-n.r.)", a afirmat Morar, precizând că niciodată nu s-a demonstrat că Parchetul contraface o astfel de probă, expertiza fiind un mijloc de probă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici