Motivare instanţă: Sorin Blejnar va fi confruntat cu martorii din dosar. Solicitarea a fost fpcută chiar de fostul preşedinte al ANAF

Sorin Blejnar va fi confruntat cu o parte din martorii din dosarul său, cel care a făcu solicitarea fiind chiar fostul preşedinte al ANAF, se arată în motivarea Curţii de Apel Ploieşti, instanţă care a dispus ca Blejnar să rămână în arest.

85 afișări
Imaginea articolului Motivare instanţă: Sorin Blejnar va fi confruntat cu martorii din dosar. Solicitarea a fost fpcută chiar de fostul preşedinte al ANAF

Motivare instanţă: Sorin Blejnar va fi confruntat cu martorii din dosar. Solicitarea a fost fpcută chiar de fostul preşedinte al ANAF

Potrivit motivării Curţii de Apel Ploieşti, dată în cazul contestaţiei făcută de fostul şef al ANAF cu privire la prelungirea măsurii arestării preventive, Sorin Blejnar, a cerut confruntarea cu o parte din martorii din în dosarul în care a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă.

"Între inculpatul.... şi martori.... şi... va avea loc o confruntare ( solicitată de inculpat şi încuviinţat de organul de urmărire penală) care va putea lămuri inclusiv aspectele referitoare la prezenţa numitului la întâlnirea în biroul preşedintelui ANAF", se arată în motivarea instanţei.

Potrivit sursei citate, Dan Stroe şi-a recunoscut faptele şi a cerut încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei.

"În privinţa faptului că .. a dat o declaraţie ulterior, prin care şi-a recunoscut fapta şi şi-a exprimat intenţia de a încheia un acord cu Ministerul Public cu privire la această recunoaştere ulterior datei la care s-a dispus măsura arestului preventiv cu privire la inculpat, apreciază că existenţa contradicţiior din declaraţia acestui reprezintă un sprijin pentru cele afirmate până la acel moment de către inculpatul...cel puţin cu privire la întâlnirea care constituie în opinia judecătorului de drepturi şi libertăţi de la fond momentul la care s-a consumat infracţiunea nu a fost prezent şi şeful de cabinet....", mai spun judecătorii.

Sorin Blejnar a declarat în faţa instanţei că apreciază foarte nedreapte şi mincinoase afirmaţiile unora dintre cei care au declarat "că ar fi solicitat sau primit foloase financiare de la aceştia".

Conform aceleiaşi motivări, Sorin Blejnar ar fi primit, în biroul său de preşedinte al ANAF, mita în cutii de hârtie de xerox.

Potrivit motivării instanţei, la data de 10.08.2016, au formulat denuţuri două persoane care exercitau atribuţii de conducere la societatea implicată în achiziţia publică. Au fost audiaţi ca martori denunţători şi au “ arătat iniţial că activitatea infracţională a fost derulată în strânsă legătură cu inculpatul...care era director de achiziţii, funcţionar public la ANAF, în subordinea directă a inculpatului. Abia în declaraţiile ulterioare au arătat despre întâlnirea avută în biroul preşedintelui ANAF şi în cadrul căreia au fost dezbătute în detaliu modalităţile în care urmau să se încheie contractele de achiziţie publică şi mai ales încheierea lor condiţionată de achitarea unor foloase necuvenite, respesctiv a unui procent de 20% din valoarea contractelor, bani pe care Ministerul Public afirmă că la obţinere...i-ar fi împărţit cu inculpatul”.

Banii i-ar fi primit Sorin Blejnar în cutii de hârtie de xerox.

”În completare la cele susţinute cu privire la... (Dan Stroe - n.r.) arată că a avut încredere în acest om, că a avut o declaraţie de avere consistentă şi făcuse un business privat. După ce a terminat mandatul de preşedinte ANAF acesta a mai rămas să lucreze în cadrul instituţiei, la un moment dat fiind reţinut, arestat ulterior de către DIICOT, în casa lui găsindu-se 600.000 de euro cash, bani nejustificaţi pe care i-au confiscat. Se întreabă retoric dacă nu cumva aceştia sunt banii pe care cu nonşalanţă infracţională spune că i-a pus în cutii de xerox şi i-a dus în biroul preşedintelui din care spune că şi-a reţinut 100-150.000 cu toate că în acel birou erau camere de luat vederi într-o perioadă în care declanşase controalele pentru presă, astfel că nu se explică cum să treci cu cutiile în care sunt 13 milioane de lei prin faţa acestor camere, care este logica să scoţi bani dintr-o bancă folosind firmele bidon pentru care eşti trimis în judecată şi apoi să introduci banii în cutii şi să te prezinţi la sediul ANAF, să treci pe lângă secretare ca director şi să plece preşedintele cu lăzile pline de bani ca a le pune în portbagajul şoferului. Apreciază că nu au sens nici măcar infracţional”, se arată în motivarea dată de Curtea de Apel Ploieşti.

Curtea de Apel Ploieşti a respins contestaţia formulată de Sorin Blejnar după ce Tribunalul Prahova a dispus prelungirea arestării preventive cu data de 8 decembrie 2016 până la data de 6 ianuarie 2017, inclusiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici