Mureş: Peste 1.400 de persoane vor fi disponibilizate până la sfârşitul lunii ianuarie

Peste 1.400 de persoane vor fi disponibilizate, până la sfârşitul lunii ianuarie, în judeţul Mureş, firmele care au anunţat concedieri fiind din domeniul construcţiilor, industriei lemnului şi al confecţiilor.

19 afișări
Imaginea articolului Mureş: Peste 1.400 de persoane vor fi disponibilizate până la sfârşitul lunii ianuarie

Mureş: Peste 1.400 de persoane vor fi disponibilizate până la sfârşitul lunii ianuarie

Şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Reghina Fărcaş, a declarat, miercuri, că printre firmele care au anunţat disponibilizări nu se numără combinatul producător de îngrăşăminte chimice Azomureş (combinatul a trimis, la începutul lunii decembrie, aproximativ 2.000 de angajaţi în şomaj tehnic - n.r.).

"Sunt 1.418 disponibilizaţi anunţaţi. Nu sunt de la Azomureş, ci de la firme din domeniul lemnului şi din construcţii", a spus Fărcaş.

Şeful compartimentului comunicare din AJOFM Mureş, Ionela Moldovan, a declarat, la rândul său, că un număr semnificativ de disponibilizaţi se înregistrează şi în domeniul confecţiilor.

Aproximativ 2.000 de muncitori de la combinatul de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş au intrat, din 1 decembrie, în şomaj tehnic, a anunţat societatea.

Cei 2.000 de angajaţi, alături de cei 250 de muncitori trimişi în şomaj tehnic în urmă cu mai multe săptămâni, reprezintă circa 70% din numărul total al salariaţilor Azomureş.

"Suspendarea contractelor individuale de muncă nu înseamnă disponibilizare de personal, ci trecerea acestuia în şomaj tehnic pentru o perioadă determinată. De asemenea, măsura opririi temporare a activităţii de producţie nu înseamnă «închiderea combinatului»", se preciza într-un comunicat Azomureş transmis, la sfârşitul lunii noiembrie, Bursei de Valori Bucureşti.

Surse din conducerea companiei declarau pentru MEDIAFAX că perioada de şomaj tehnic va fi cuprinsă între 1 decembrie - 12 ianuarie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici