Muzee, parcuri, restaurante cu specific românesc, pe linia turistică a Capitalei - GALERIE FOTO

Municipalitatea a anunţat, marţi, în urma dezbaterii publice a proiectului privind înfiinţarea unei linii turistice a Capitalei, că în traseul turistic care urmează să fie înfiinţat sunt cuprinse monumente, muzee, parcuri, dar şi restaurante cu specific românesc.

432 afișări
Imaginea articolului Muzee, parcuri, restaurante cu specific românesc, pe linia turistică a Capitalei - GALERIE FOTO

Ateneul Român (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul executiv al Direcţiei de turism din Primăria Capitalei, Florian Dragomir, a declarat, marţi, că scopul acestei linii, ce urmează să fie înfiinţată, este acela de a cuprinde cât mai multe obiective turistice din Bucureşti.

Linia va fi deservită de patru autobuze ale RATB, care vor funcţiona zilnic, între orele 9.00 şi 20.00, la un interval de succedare de aproximativ 25 de minute.

Această linie va acoperi obiectivele situate pe un traseu care traversează Capitala pe axele nord-sud şi est-vest şi va avea ca reper un număr de 17 puncte zonale de interes turistic.

Printre obiectivele incluse în traseul liniei turistice se regăsesc Casa Minovici (Muzeul Medieval), fosta Gară Regală (Gara Băneasa), Parcul Herăstrău şi Muzeul Satului, Palatul Elisabeta, Mănăstirea Caşin, monumentul Fântâna Mioriţa, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul "Grigore Antipa", Muzeul Ceramicii şi Sticlei, Muzeul "George Enescu", Observatorul Astronomic, casele Ion Ghica, Vernescu, Auschnit, Ateneul Român, Casa Poporului, Academia Română şi Televiziunea.

GALERIE FOTO

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici