Negoiţă: Catastrofa Bureştiului se numeşte RADET. Subvenţia Regiei, egală cu costurile

"Catastrofa" Bucureştiului se numeşte RADET, o societate care "costă enorm", a declarat joi, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, la dezbaterea publică "Un singur oraş, şase sectoare. Calitatea şi costul vieţii în sectoarele Municipiului Bucureşti".

176 afișări
Imaginea articolului Negoiţă: Catastrofa Bureştiului se numeşte RADET. Subvenţia Regiei, egală cu costurile

Negoiţă: Catastrofa Bureştiului se numeşte RADET. Subvenţia Regiei, egală cu costurile (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Robert Negoiţă a precizat că subvenţia RADET este aproape egală cu costurile pe care le face, precizând că, în aceste condiţii, bucureştenii nu ar trebui să mai plătească întreţinere.

"99 la sută din costul RADET înseamnă subvenţie din bugetul nostru, al tuturor, ceea ce este profund în neregulă. Noi de ce mai plătim întreţinere dacă oricum toate costurile sunt acoperite de la bugetul nostru?", a spus edilul Sectorului 3.

Negoiţă a mai acuzat RADET şi de faptul că distruge străzi, parcări şi spaţii verzi în timpul intervenţiilor şi ulterior le lasă aşa.

"Ne distrug străzile, ne distrug parcările, ne distrug spaţiile verzi şi le lasă aşa. Este profund în neregulă şi un semnal de alarmă pe care îl trag şi cu această ocazie. Şi nu va fi pentru ultima dată când voi vorbi despre ce dezastru face RADET în Bucureşti", a mai spus Robert Negoiţă.

Guvernul a aprobat, în 27 martie 2014, memorandumul privind fuziunea dintre RADET, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, şi Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), furnizorul de căldură al RADET, care aparţine Ministerului Energiei.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, declara în decembrie anul trecut că fuziunea se va realiza "undeva spre martie 2015", iar în februarie anul acesta afirma că ELCEN nu doreşte şi nu a dorit niciodată fuziunea cu RADET.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din Capitală (90%) şi din ţară (40%). Societatea asigură şi 4,8% din energia electrică produsă la nivel naţional.

RADET este cel mai mare datornic al ELCEN.

Dezbaterea publică "Un singur oraş, şase sectoare. Calitatea şi costul vieţii în sectoarele Municipiului Bucureşti" a fost organizată de Institutul pentru Politici Publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici