Nereguli grave, găsite la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, după măcelul din august în care 7 pacienţi au murit

În cele trei secţii ale Spitalului de Psihiatrie de la Săpoca numărul pacienţilor internaţi depăşeşte numărul de paturi, iar unitatea medicală nu are contract cu o firmă de pază. În luna august, un pacient internat a atacat 13 bolnavi cu un stativ, iar 7 dintre ei au murit.

683 afișări
Imaginea articolului Nereguli grave, găsite la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, după măcelul din august în care 7 pacienţi au murit

Sorina Pintea, după controlul de la Psihiatrie Săpoca: Spital aglomerat, fără firmă de pază

Ministrul Sorina Pintea a declarat, marţi, că a fost finalizat raportul în urma controlului de la Spitalul din Săpoca, unde, la finalul lunii august un bărbat a atacat 13 pacienţi cu un stativ, iar şapte dintre ei au murit.

„La psihiatrie 1 şi 2 se derulează lucrări de reamenajare a pavimentelor, s-a constatat degradarea condiţiei de mediu la nivelul spaţiului. În toate cele trei secţii nu se respectă normele de amplasare a paturilor, adică numărul maxim de paturi pe saloane (...). În unele compartimente numărul pacienţilor internaţi depăşeşte numărul paturilor aprobate prin structură, nu se respectă numărul grupurilor sanitare aferente, nu există contract cu o firmă de pază, paza se efectuează cu personal de pază propriu. În ceea ce priveşte verificarea normelor speciale de îngrijire, s-a constatat că există camere de izolare a pacientului în toate cele trei secţii, dar nu îndeplinesc în totalitate condiţiile din Ordinul ministrului Sănătăţii nr. 488/2016 şi art. 8, alin. 5”, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

La finalul lunii august, un bărbat în vârstă de 38 de ani din localitatea Săgeata, judeţul Buzău, a atacat cu un stativ, 13 pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Şapte dintre aceştia au murit.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a demarat o investigaţie la mai multe spitale de psihiatrie din ţară, printre care şi cel de la Săpoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici