Nica: Toţi cei care au votat de mai multe ori se vor trezi "Cioc!, Cioc! cu poliţia la uşă"

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a anunţat, luni, într-o emisiune la Realitatea TV, că toate persoanele care au votat pe listele suplimentare la europarlamentare vor fi verificate, iar cei care au votat de mai multe ori "se vor trezi «Cioc!, Cioc!» cu poliţia la uşă".

47 afișări
Imaginea articolului Nica: Toţi cei care au votat de mai multe ori se vor trezi "Cioc!, Cioc! cu poliţia la uşă"

Nica: Toţi cei care au votat de mai multe ori se vor trezi "Cioc!, Cioc! cu poliţia la uşă"

Nica a afirmat că social-democraţii au solicitat poliţiei verificarea listelor suplimentare, lucru care se va realiza, cu ajutorului unui soft special creat în acest sens, în următoarele două săptămâni.

"Le spun celor care au votat de mai multe ori şi care acum stau liniştiţi în fotoliu că, în maximum două săptămâni, se vor trezi «Cioc!, Cioc!» cu poliţia la uşă", a spus Nica.

Nica a precizat că pe listele suplimentare au votat aproximativ 600.000 de persoane. Numele acestora vor fi introduse într-un program special şi verificate, astfel încât se va putea stabili clar cine a votat de mai multe ori, a mai spus ministrul Internelor.

Guvernul a modificat, în 27 mai, printr-o ordonanţă de urgenţă, legea alegerilor europarlamentare şi a stabilit că votul poate fi exprimat la orice secţie de votare, dar identitatea persoanelor care vor vota pe liste suplimentare, la două secţii, va fi verificată şi stabilită imediat, în localitatea de domiciliu, pentru a se evita frauda electorală la alegerile din 7 iunie.

Premierul Emil Boc declara atunci că, existând riscul turismului electoral şi ca unele persoane să voteze în mai multe secţii de votare, a fost inclusă obligativitatea verificării de către Autoritatea Electorală Permanentă a listelor electorale printr-un soft specializat, care va identifica imediat persoanele care votează în două secţii de votare.

Sancţiunea prevăzută pentru această infracţiune este pedeapsa cu închisoarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici