Nicoale Ciucă, de noul an universitar: Suntem în plin proces de transformare a sistemului de învăţământ

Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învăţământ, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul începerii noului an universitar 2022-2023.

415 afișări
Imaginea articolului Nicoale Ciucă, de noul an universitar: Suntem în plin proces de transformare a sistemului de învăţământ

Nicoale Ciucă, de noul an universitar: Suntem în plin proces de transformare a sistemului de învăţământ

Schimbările care aau loc la nivel global determină adaptarea perspectivelor de viitor la noua realitate, inclusiv în domeniul educaţiei, spune Ciucă. „Aceasta presupune o viziune responsabilă şi asumată la toate nivelurile decizionale, prin care să le oferim copiilor şi tinerilor condiţii de studiu la standarde performante. Provocarea este ca fiecare să aibă şansa de a-şi pune în valoare calităţile în domeniile în care simte că are potenţial şi, în acelaşi timp, să corelăm oferta educaţională cu cerinţele de pe piaţa muncii”.

Prim-ministrul spune că prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă au fost alocaţi 3,6 miliarde de euro proiectului “România Educată”, pentru modernizarea învăţământului. „Contractele pentru digitalizarea universităţilor şi lansarea apelului de proiecte destinate dezvoltării consorţiilor integrate pentru învăţământ dual beneficiază de peste o jumătate de miliard de euro, fonduri destinate modernizării şi adaptării învăţământului superior la cerinţele pieţei muncii. Totodată, continuăm proiectele prin care oferim tinerilor noştri condiţii cât mai bune de studiu”.

La deschiderea anului universitar au mai participat ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila la UMF “Carol Davila” Bucureşti, dar şi fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu, la USAMV Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici