Nicu Bocancea aduce #SurprizePeParbrize în maratonul său floral-urban #TulipMania

Nicu Bocancea, master florist internaţional, a umplut de sute de lalele parbrizele maşinilor dintr-o parcare bucureşteană în cadrul acţiunii #tulipmania din campania sa urban-socială #manifestpentrunormalutateşifrumos menită, de această data, să aducă primăvara mai devreme decât vrea calendarul şi să ajute oraşul să înflorească pe timp de iarnă şi frig.

72 afișări
Imaginea articolului Nicu Bocancea aduce #SurprizePeParbrize în maratonul său floral-urban #TulipMania

„Astăzi am pus #surprizepebarbrize, pentru că am vrut să surprindem zâmbind şoferii copleşiţi de trafic, aglomeraţie, stress şi frig care au găsit cu greu un loc de parcare în Bucureştiul nostru sufocat. Ajutoarele noastre au fost câteva braţe de lalele pe care le-am împachetat în zeci de bucheţele şi le-am plasat pe maşinile înfrigurate. Ne place la nebunie să facem surprize frumoase oamenilor, să aducem dezinteresat zâmbete! Florile au parcă o supraputere de a aduce culoare, zâmbete şi optimism. Ma tot lovesc de vorba „Cu o floare nu se face primăvară”, iar eu simt să răspund de fiecare data că fiecare floare este o primăvară în sine prin frumuseţe şi prin efectele pe care le creează în sufletul oamenilor.”, povesteşte Nicu Bocancea despre modul în care un iubitor de flori poate ajuta oraşul să înflorească.

Pentru că adoraţia pentru lalele este mare şi molipsitoare, #surprizepeparbrize nu este nici primul, nici singurul episod din serialul #tulipmania, creat şi lansat pe străzile din Bucureşti de către Nicu Bocancea.

Cu câteva săptămâni în urmă, cel mai premiat master florit român pe plan internaţional a construit un candelabru de exterior din „cele mai iubite flori de primăvară”: „Acum câteva săptămâni ne-am dorit să aducem primăvara şi pe un mare bulevard din Capitală, aşa că am creat şi montat fix în mijlocul trotuarului un candelabru construit de noi din sute de lalele. Astfel trecătorii au simţit că le iese primăvara în cale. Am primit zeci de fotografii pe conturile de scoializare ale florăriilor noastre cu oameni care s-au pozat alături de candelabrul înflorit în mijlocul oraşului. Este o foarte mare bucurie pentru noi şi promitem să nu ne oprim aici, mai ales că sunt şi florişti din alte ţări ale lumii care aşteaptă construcţii florale mereu surprinzătoare de la noi, care ne-au luat exemplul şi care îşi „înfloresc” şi ei oraşele cu tot felul de construcţii florale.”, declară iniţiatorul campaniei floral-urbane #manifestpentrunormalitateşifrumos pe care o desfăşoară de aproape 2 ani de zile pe străzile din Bucureşti.

În simplitatea lor, lalelele au toate drepturile, dar şi motivele istorice pentru a fi adorate, consideră Nicu Bocancea: „Se spune că există 3000 de varietăţi de lalele, cumva cred că e imposibil ca om să nu găseşti o specie preferată de lalea. Ele acoperă întreaga paletă cromatică, există de la lalele albe, la lalele negre, sute de combinaţii de nuanţe şi culori. Există şi lalele bicolore, care sunt denumite flori de şah, lalele pestriţe, sunt unele care au petalele asemeni unor tablouri în care se combină mai multe culori şi nuanţe. Istoria acestei flori este veche şi începe în secolul al XVI-lea, se pare că au apărut pentru prima dată în Munţii Hymalaia, însă au ajuns repede unele dintre cele mai populare şi iubite flori de pe întreg globul pământesc. Interesant este că tot lalelele se fac vinovate şi de prima criză economică europeană, atunci când s-a declanşat “nebunia lalelelor” şi când un fir de lalea costa o avere. O specie anume de lalea, Semper Augustus, a fost considerată cea mai scumpă floare din toate timpurile, un singur bulb din această specie fiind cumpărată cu echivalentul valorii unui teren de 49 000 de m pătraţi. Însa dincolo de istoria lor vastă şi interesantă, lalelele rămân simbolul purităţii, al simplităţii şi al iubirii, ele sunt flori naţionale în mai multe ţări şi lor li s-au închinat multe elogii în artă, literatură, muzică, pictură de-a lungul timpului.”, explică geneza proiectului #TulipMania master floristul Nicu Bocancea ale cărui creaţii florale şi de decor pot fi urmărite în diverse locaţii din Bucureşti, în incinta florăriilor sale, pe site-ul https://www.florariairis.ro/ sau pe pagina sa de facebook - https://www.facebook.com/nicu.bocancea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici