Nicuşor Dan, despre procedurile pentru închiderea a 14 companii: 2.700 de angajaţi vor fi disponibilizaţi

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi că au fost definitivate procedurile administrative pentru închiderea a 14 companii municipale, acţiune în urma căreia 2.700 de angajaţi vor fi disponibilizaţi.

686 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, despre procedurile pentru închiderea a 14 companii: 2.700 de angajaţi vor fi disponibilizaţi

Nicuşor Dan, despre procedurile pentru închiderea a 14 companii: 2.700 de angajaţi vor fi disponibilizaţi

Primarul general a reamintit despre cheltuielile „exagerate pe care aceste companii municipale le-au produs în bugetul oraşului”: „E un prejudiciu de sute de milioane de euro. Vă aduc aminte doar că în urma unui control al Ministerului Finanţelor am sesizat DNA-ul pentru gravele prejudicii şi abuzuri de la Compania de Cimitire, unde s-au eludat poceduri de achiziţie publică, unde s-au cumpărat cu sume mult peste preţul pieţei mai multe bunuri”.

Nicuşor Dan a anunţat că vor fi închise 14 companii.

„Am definitivat procedurile noastre administrative pentru a închide 14 din cele 16 companii pe care urma să le închidem în prima etapă. Din acest moment, rămâne doar să se desfăşoare procedurile juridice, de către lichidatori şi de instanţele de judecată. Din cele 14 companii vor fi disponibilizaţi 2.700 de oameni, mulţi dintre ei au plecat deja, cheltuielile salariale anuale ale acestor oameni, 150 de milioane de lei”, a declarat primarul.

Conform acestuia, din cele 16 companii au mai rămas de închis cele de parking şi de protecţie civilă: „Le vom închide curând”.

Nicuşor Dan a anunţat că sunt alte 4 companii care vor fi menţinute provizoriu „pentru că asigură nişte servicii pe care la un moment dat o să le trecem în structura municipalităţii”. Este vorba de iluminatul public, de întreţinerea semafoarelor, de activitatea de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare şi de compania imobiliară care are în administrare blocul social din Ghencea.

Aşa cum am spus de la începutul mandatului o să păstrăm evident STP-ul, Termoenergetica şi Energetica şi o păstrăm Trustul de clădiri metropolitane, pentru că trustul se ocupă marile lucrări de infrastructură ale municipalităţii şi am pierde cel puţin un an să transferăm aceste lucrări către alte companii”.

El a precizat că închiderea companiilor municipale nu a fost „o simplă operaţiune administativă, au fost dificultăţi tehnice serioase”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici