NINSOARE ÎN APRILIE: Traficul rutier este îngreunat din cauza zăpezii. Care sunt drumurile afectate

Traficul este îngreunat, duminică seara, pe drumurile din judeţele Neamţ şi Suceava, cele mai mari probleme fiind pe DN 2, în zona Bălcăuţi, unde două camioane au derapat, pe DN17 Suceava - Gura Humorului şi pe DN15B Poiana Largului - Pipirig, unde mai multe tiruri nu mai pot înainta.

1522 afișări
Imaginea articolului NINSOARE ÎN APRILIE: Traficul rutier este îngreunat din cauza zăpezii. Care sunt drumurile afectate

NINSOARE ÎN APRILIE: Traficul este îngreunat din cauza zăpezii în judeţele Neamţ şi Suceava (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, în judeţul Suceava, la 19.50 a fost închis DN17A Câmpulung Moldovenesc - Rădăuţi, din cauza ninsorii abundente şi a zăpezii care s-a depus pe carosabil.

De asemenea, la ora 19.30 a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe toate drumurile din judeţul Suceava, din cauza ninsorii abundente şi a zăpezii care s-a depus pe carosabil.

Totodată, traficul rutier a fost întrerupt pe DN2 Suceava - Siret, în zona Bălcăuţi, unde două tiruri au derapat. Pe DN2E Fălticeni - Păltinoasa şi pe DN17 Suceava - Gura Humorului se circulă cu dificultate din cauza zăpezii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, cele două tiruri care au derapat şi au blocat circulaţia pe DN 2 în zona Bălcăuţi au fost scoase de pe carsosabil, iar la ora transmiterii acestei ştiri traficul fusese reluat, însă în condiţii dificile. "Pe DN 2 se circulă îngreunat. Majoritatea participanţilor la trafic nu au anvelope de iarnă şi nici nu sunt echipaţi cu lanţuri de zăpadă", a spus Epureanu.

El a precizat că tirurile care vin din Ucraina sunt oprite în parcările sau în locuri amenajate de pe marginea drumurilor, inclusiv până în oraşul Siret.

De asemenea, din cauză că DN 17 A a fost închis total, circulaţia se redirecţionează pe drumul Gura Humorului-Suceava-Rădăuţi sau Gura Humorului-Păltinoasa-Solca.

 

În judeţul Neamţ, pe DN15B, pe tronsonul Poiana Largului - Pipirig, unde mai multe tiruri nu mai puteau înainta din cauza zăpezii depuse pe carosabil, s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, iar autovehiculele şi-au continuat drumul.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că traficul greu, de peste 3,5 tone, va fi restricţionat de duminică seară şi până luni dimineaţă pe drumurile naţionale din judeţ, în condiţiile ninsorilor abundente.

Popescu a explicat că secţiile de Drumuri Naţionale ale CNANDR din judeţ acţionează cu utilajele din dotare, în condiţiile în care contractele cu firmele de deszăpezire s-au încheiat la 31 martie, autorităţile sucevene solicitând suplimentarea cu utilaje de la secţiile din judeţele Botoşani şi Vaslui.

El a arătat că în aceste condiţii determinate de ninsorile abundente, cu strat de zăpadă depus de 3-5 centimetri, când majoritatea autovehiculelor au cauciucuri de vară, s-a decis restricţionarea traficului pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, ca să nu se înregistreze blocaje în trafic.

Popescu a mai spus că în prezent în judeţ nu sunt blocaje, dar circulaţia a fost blocată pe DN 17, în zona comunei Ilişeşti, timp de mai puţin de o oră, după ce un copac a căzut pe carosabil.

Şeful Secţiei CNANDR din Câmpulung Moldovenesc, Florin Anichitei, a declarat că în zona Pasului Mestecăniş şi în zona Măgura se circulă şi se acţionează în prezent cu cinci utilaje din dotare.

"Vom acţiona toată noaptea", a mai spus Anichitei.

  • Şi pe Valea Prahovei ninge, iar utilajele de deszăpezire intervin pe DN1 şi DN1A

Duminică seară a început să ningă în zona de nord a judeţului Prahova, la graniţa cu judeţul Braşov, astfel încât pe DN1, în zona staţiunilor Azuga, Buşteni şi Sinaia şi pe Drumul Naţional 1A, în zona localităţilor Cheia şi Măneciu, pe carosabil s-a aşternut un strat de zăpadă de un centimetru.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Prahova, mai multe utilaje de deszăpezire intervin pe cele două drumuri naţionale. Astfel, pe DN1 se împrăştie material antiderapant, în timp ce pe DN1A un utilaj împrăştie antiderapant, iar un alt utilaj cu lamă intervine pentru îndepărtarea zăpezii, fără să fie înregistrate blocaje în trafic.

Şi în judeţul Braşov a început să se depună zăpadă pe DN1 şi DN73A, la Predeal, însă nici acolo nu au fost semnalate probleme în trafic.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, lapoviţă, ninsori şi vânt puternic în 20 de judeţe ale ţării, valabilă de duminică, ora 18.00 până luni la ora 15.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici