Niţu: Circa 900 de dosare privind fraude la referendum mai sunt la parchete. Peste 1.000 au fost soluţionate

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat joi că la parchetele din ţară mai sunt aproximativ 900 de dosare care vizează fraude la referendumul privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu, alte peste 1.000 fiind soluţionate, majoritatea cu soluţia neînceperii urmăririi penale.

156 afișări
Imaginea articolului Niţu: Circa 900 de dosare privind fraude la referendum mai sunt la parchete. Peste 1.000 au fost soluţionate

Niţu: Circa 900 de dosare privind fraude la referendum mai sunt la parchete, peste 1.000 soluţionate (Imagine: Shutterstock)

"În prezent mai sunt pe rol circa 900 de dosare penale, la toate parchetele din toată ţara. Au fost parcă 2.000 şi ceva şi au fost soluţionate 1.000 şi ceva, cu diferite soluţii care erau prevăzute în rechizitoriu, neîncepere, scoateri de sub urmărire penală, (...) majoritate cu neîncepere de urmărire penală", a spus Tiberiu Niţu.

Procurorul general al României a precizat că a fost făcută o analiză la nivelul Parchetului instanţei supreme în cazul acestor dosare.

"Am solicitat tuturor parchetelor să ne comunice stadiul acestor dosare şi au procedat fiecare pe palierul pe care îl aveau (...) şi ne-au comunicat că soluţiile date sunt legale, temeinice", a mai9 spus Tiberiu Niţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici