Nou centru de recuperare pentru persoanele cu handicap, inaugurat în Capitală

Persoanele cu handicap din Capitală vor avea, de la începutul anului viitor, un nou centru de recuperare neuromotorie în care vor fi trataţi, în punctul medical amenajat de ANPH, de un medic şi doi kineto-terapeuţi angajaţi de către Fundaţia "Motivation".

37 afișări
Imaginea articolului Nou centru de recuperare pentru persoanele cu handicap, inaugurat în Capitală

Nou centru de recuperare pentru persoanele cu handicap, inaugurat în Capitală

Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) a plătit 111.000 de lei pentru amenajarea şi dotarea centrului, într-un spaţiu aflat în administrarea instituţiei, situat în sectorul 5 al Capitalei, pe şoseaua Panduri.

"Va fi un centru cu servicii de ambulatoriu, asta însemnând că aici nu vom oferi cazare sau masă, ci doar servicii medicale. Există două săli principale, una de gimnastică medicală şi una de tratament de specialitate, dotate cu aparatură de câteva zeci de mii de euro", a declarat, luni, la inaugurarea investiţiei, preşedintele ANPH, Silviu Didilescu.

Potrivit lui Didilescu, centrul nu va funcţiona propriu-zis decât din luna ianuarie a anului viitor, până atunci urmând să se angajeze personalul şi să se pună la punct tot programul de lucru.

Centrul inaugurat luni va primi pentru tratament exclusiv persoane cu handicap, în baza unui cerificat care să ateste acest statut.

"Bucureştenii cu dizabilităţi mai au la dispoziţie, pe lângă centrul inaugurat luni, încă alte patru unităţi de tratament de acest gen, două în sectorul 2 şi câte unul în sectoarele 1 şi 3 ale Capitalei, toate amenajate în parteneriat cu ANPH sau exclusiv din banii noştri", a mai spus preşedintele instituţiei, secretarul de stat Silviu Didilescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici