NOUA CONSTITUŢIE: Comisia a adoptat un amendament privind interzicerea discriminării în "orice situaţie"

Comisia de revizuire a Constituţiei a revenit luni asupra articolului 4 din legea fundamentală, care face referire la discriminare, adoptând un amendament care introduce menţiunea că este interzisă discriminarea în "orice situaţie".

514 afișări
Imaginea articolului NOUA CONSTITUŢIE: Comisia a adoptat un amendament privind interzicerea discriminării în "orice situaţie"

NOUA CONSTITUŢIE: Comisia a adoptat un amendament privind interzicerea discriminării în "orice situaţie" (Imagine: Shutterstock)

Amendamentul a fost prezentat de către senatorul PNL Tudor Chiuariu, care a susţinut că din punct de vedere juridic prevederea nu prezintă vreun risc.

"Noi principiul îl avem în vedere, şi anume acela al interzicerii discriminării pe orice motiv, şi oricât am vrea să fim de exhaustivi nu putem", a susţinut Chiuariu.

"România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi. Orice discriminare bazată pe sex, culoare, origine etnică sau socială, trăsătură genetică, limbă, credinţă sau religie, opinii politice sau de altă natură, apartenenţa la o minoritate naţională, avere, naştere, dizabilităţi, vârstă sau orice altă situaţie este interzisă", este textul propus de senatorul PNL şi adoptat cu 17 voturi "pentru" şi o abţinere.

Noul amendament a venit după ce Comisia de revizuire a adoptat iniţial o prevedere care interzicea discriminarea bazată pe orientare sexuală, textul fiind ulterior respins.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici