Nouă tineri care aveau steaguri secuieşti şi ale Ungariei, legitimaţi la Târgu Mureş

Nouă tineri care urcau spre zona Platoului Corneşti din Târgu Mureş având steaguri ale Ungariei şi drapele secuieşti au fost opriţi, sâmbătă după-amiază, de Poliţia Locală, fiind chemate şi echipaje de la Poliţie şi Jandarmerie, care i-au legitimat pe tineri.

274 afișări
Imaginea articolului Nouă tineri care aveau steaguri secuieşti şi ale Ungariei, legitimaţi la Târgu Mureş

Nouă tineri care aveau steaguri secuieşti şi ale Ungariei, legitimaţi la Târgu Mureş

Şeful Poliţiei Locale din Târgu Mureş, Valentin Bretfelean, a declarat că instituţia a fost sesizată de cetăţeni că un grup de tineri a pornit din zona Liceului "Alexandru Papiu Ilarian" spre zona Platoului Corneşti, cu steaguri secuieşti şi ale Ungariei.

Potrivit lui Bretfelen, nouă tineri au fost identificaţi şi opriţi de Poliţia Locală în zona "Casa Adria", la faţa locului fiind chemate şi echipaje de la Poliţie şi Jandarmerie, care i-au legitimat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş, Daniel Manea, a declarat că din primele informaţii reiese că ei provin dintr-o comună limitrofă Târgu Mureşului şi au depus, sâmbătă, o coroană de flori la cimitirul din zona Liceului "Papiu", în amintirea eroilor maghiari, după care au pornit cu steagurile în zona Platoului Corneşti, moment în care unii cetăţeni au sesizat autorităţile.

Atât Manea, cât şi purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mureş, Andreea Pop, au precizat că tinerii respectiv nu au fost sancţionaţi în niciun fel, întrucât nu au deranjat ordinea şi liniştea publică şi nu au manifestat ilegal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici