Nu scapă de violenţă nici sub umbrela statului. Angajate ale unui centru pentru copii abuzaţi sunt acuzate că se bat de faţă cu cei mici

Direcţia pentru Protecţia Copilului Galaţi face anchetă la un centru de urgenţă pentru copiii abuzaţi după ce o persoană a reclamat de mai multe ori faptul că angajatele instituţiei se ceartă şi se bat între ele de faţă cu minorii.

821 afișări
Imaginea articolului Nu scapă de violenţă nici sub umbrela statului. Angajate ale unui centru pentru copii abuzaţi sunt acuzate că se bat de faţă cu cei mici

Nu scapă de violenţă nici sub umbrela statului. Angajate ale unui centru pentru copii abuzaţi sunt acuzate că se bat de faţă cu cei mici

Centrul respectiv, de primire copii în regim de urgenţă din Galaţi, este un serviciu de tip rezidenţial şi un centru de urgenţă pentru copiii abuzaţi, exploataţi, traficaţi.

O gălăţeancă susţine că a surprins mai multe momente în care angajatele centrului se ceartă şi chiar se lovesc, iar ulterior a decis să facă o reclamaţie.

Documentul a fost trimis conducerii instituţiei, dar şi reprezentanţilor Direcţiei pentru Protecţia Copilului Galaţi.

„Revin pentru a treia oară sesizând aspectele privitoare la derapajele de comportament şi atitudine la care am fost martoră în centrul de copii (...) din data de 29 octombrie 2019, ora 10.30. Mai exact, în prezenţa mea, două angajate ale centrului au avut o dispută însoţită de violenţă fizică şi verbală, în timpul programului şi mai ales în prezenţa copiilor aflaţi în centru la acel moment. Solicit a se investiga de urgenţă acest aspect sesizat de mine deja de două ori, întrucât faptul că angajaţii centrului au conflicte care implică şi violenţa fizică în timpul programului de lucru, în incinta centrului, şi mai ales în prezenţa copiilor, reprezintă un pericol pentru aceştia. Este inadmisibil că angajaţii care au în grijă copii să manifeste astfel de comportamente care oferă un mediu ostil rezidenţilor acelui centru”, scrie în reclamaţia trimisă pe adresa centrului de urgenţă pentru copii din Galaţi.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi au declanşat o anchetă pentru a afla dacă problemele sesizate în document sunt reale.

Surse din cadrul instituţiei susţin că în ultimele două luni, persoana respectivă a depus numeroase reclamaţii legate de centrul pentru copii, toate urmând să fie verificate.

Taguri:
centru,
acuzaţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici