Număr record de gravide în Bucureşti, după perioada de izolare. Gabriela Firea: S-au depus mii de solicitări pentru stimulente financiare

  • Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, un număr record de gravide în Bucureşti, după perioada de izolare.
  • Ea arată că în iunie şi iulie s-au depus 5.000 de solicitări pentru stimulente financiare pentru achitarea analizelor şi tratamentelor necesare în sarcină.
10094 afișări
Imaginea articolului Număr record de gravide în Bucureşti, după perioada de izolare. Gabriela Firea: S-au depus mii de solicitări pentru stimulente financiare

„Record de gravide în Bucureşti, după perioada de izolare! În lunile iunie şi iulie s-au depus 5 000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2 000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor şi tratamentelor necesare în sarcină. Suntem alături de viitoarele mămici din Bucureşti pe care doresc să le asigur că programul 'Voucher Materna', lansat la iniţiativa mea în anul 2018, continuă”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Ea a anunţat că, până în prezent, aproape 40 000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro.

„Consider că este un program esenţial pentru sănătatea tinerelor însărcinate, pentru ca acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de noi, îşi pot cumpăra medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esenţiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile ca preţ. Lunile iunie si iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitari, fiind lunile în care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului - aproape 2500 de dosare în fiecare luna de vară. Acest fapt ne demonstrează încă o dată ca este un proiect extrem de necesar, care ajută zeci de mii de femei să traverseze perioada de sarcină sub atenta supraveghere a unui medic pentru că, din păcate, sunt foarte multe cazurile în care viitoarele mămici, din lipsa de bani, nu merg la un consult de specialitate şi nici nu îşi fac toate analizele necesare”, a adăugat primarul general al Capitalei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici