Numărul cazurilor de gripă AH1N1 a ajuns la 253

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisible a depistat, în săptămâna10-16 august, alte 31 de cazuri noi de gripă AH1N1, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor la nivel naţional a ajuns la 253, informează Ministerul Sănătăţii.

9 afișări
Imaginea articolului Numărul cazurilor de gripă AH1N1 a ajuns la 253

Numărul cazurilor de gripă AH1N1 a ajuns la 253

Din cele 31 de cazuri confirmate de Institutul Naţional Cantacuzino, 17 au fost identificate în Bucureşti, câte două cazuri în judeţele Călăraşi, Ilfov, Iaşi şi Prahova şi câte un caz în Braşov, Galaţi, Mureş, Sibiu, Suceava şi Timişoara.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, este vorba despre câte un focar cu trei bolnavi, confirmat în rândul unei familii sosite din Africa de Sud, în rândul unor persoane revenite dintr-o excursie în Grecia, şi la o persoană revenită din Anglia, care a generat alte două cazuri secundare în rândul apropiaţilor.

Alte două focare cu câte două cazuri confirmate fac referire la o persoană revenită din Spania ce a generat un caz secundar printre contacţi şi un altul cu două cazuri secundare confirmate în urma contactului apropiat cu o persoană sosită din SUA.

Totodată, MS a confirmat, pe lângă boala în focar, şi 18 cazuri individuale, fiind vorba despre persoane care au revenit din diverse ţări, respectiv Spania (12), Anglia (4), Bulgaria (1) şi Grecia (1).

Laborator medical

Starea de sănătate a celor 31 de pacienți este bună, înregistrându-se forme uşoare de boală.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 253 de cazuri de infecție cu AH1N1.

Vârful cazurilor de gripă este estimat să se înregistreze, conform prognozelor, în perioada februarie-aprilie, după experinţa anilor anteriori privind gripa sezonieră, a declarat Geza Molnar, consilier al ministrului Sănătăţii, care preconizează masive îmbolnăviri în cazul extinderii AH1N1.

Geza Molnar, consilier al ministrului Sănătăţii pe probleme de epidemiologie, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că, dacă gripa nouă AH1N1 va continua să se extindă, atunci este posibil ca până la sfârşitul sezonului epidemic, între 15 şi 25 la sută din populaţia României , adică 3-4 milioane de persoane, să se îmbolnăvească.

Consilierul a adăugat că un vârf epidemic înseamnă un maximum de număr de cazuri şi inclusiv solicitari pentru îngrijiri medicale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici