Numărul de pasageri pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 5% în noiembrie

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), administratorul celor două aeroporturi din Capitală, a înregistrat în noiembrie un număr de 566.011 pasageri, în creştere cu 5,2% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

50 afișări
Imaginea articolului Numărul de pasageri pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 5% în noiembrie

Numărul de pasageri pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 5% în noiembrie (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

În perioada ianuarie - noiembrie 2013, pe cele două aeroporturi bucureştene - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu - s-a înregistrat un trafic total de 7,08 milioane pasageri şi 88.805 de mişcări aeronave comerciale (aterizări şi decolări), se arată într-un comunicat al companiei.

Compania a înregistrat în primele 11 luni venituri totale de 593 milioane lei, în creştere cu 7,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012, iar profitul brut s-a ridicat la 90 milioane lei, de aproape patru ori mai mare decât cel bugetat pentru întregul an 2013.

Veniturile totale ale CNAB pentru anul 2013 sunt estimate la 650 milioane lei.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea în 2010, prin fuziunea societăţilor care gestionau cele două aerogări din Capitală, şi este deţinută de Ministerul Transporturilor.

Veniturile companiei au crescut anul trecut cu 15% faţă de 2011, la 609,4 milioane lei, iar profitul brut s-a plasat la 67,9 milioane lei, nivel apropiat celui din anul anterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici