Numărul total al cazurilor de gripă AH1N1 a ajuns la 1001

Numărul cazurilor de infectare cu virusul gripal AH1N1 din România a ajuns la 1001, numai în ultimele 24 de ore, până marţi, la ora 11.00, fiind confirmate 94 de îmbolnăviri, potrivit unor statistici oficiale.

24 afișări
Imaginea articolului Numărul total al cazurilor de gripă AH1N1 a ajuns la 1001

Numărul total al cazurilor de gripă AH1N1 a ajuns la 1001 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Până în prezent, în România nu a fost înregistrat niciun deces din cauza îmbolnăvirii cu virusul gripal AH1N1.

În prezent, două cazuri severe sunt înregistrate la Rădăuţi şi Iaşi.

Comitetul de Coordonare pentru prevenirea şi controlul gripei AH1N1 a decis, luni, să se recolteze probe doar de la cazurile severe, internate în spital, doar în aceste situaţii urmând să fie administrat şi tratament cu antivirale.

În plus, vor fi realizate controale în spitale privind utilizarea echipamentelor de protecţie în cazul personalului medical şi privind limitarea vizitelor. În şcoli, se va verifica modul în care este realizat triajul epidemiologic.

Totodată, MS a recomandat limitarea călătoriilor pe care cetăţenii români le efectuează, intern şi extern, şi realizarea lor numai în caz de necesitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici