Numele fotbaliştilor Ianis Zicu şi Dan Alexa apar în discuţii telefonice cu Sorin Udrea, bănuit de aranjarea unor meciuri

Fotbaliştii Ianis Zicu (acum în Coreea de Sud, la echipa Gangwon) şi Dan Alexa (acum în Cipru, la Anorthosis Famagusta) au fost înregistraţi în timpul unor convorbiri telefonice avute cu liderul grupării specializate în infracţiuni cu violenţă, Sorin Udrea, bănuit şi de aranjarea unor meciuri.

782 afișări
Imaginea articolului Numele fotbaliştilor Ianis Zicu şi Dan Alexa apar în discuţii telefonice cu Sorin Udrea, bănuit de aranjarea unor meciuri

Numele unor fotbalişti apar în discuţii telefonice cu Sorin Udrea,liderul unei grupări din Timişoara (Imagine: Alin matei/mediafax Foto)

De asemenea, în cadrul convorbirilor telefonice care apar în referatul întocmit de către procurorii DIICOT Timişoara pentru propunerea de arestare preventivă a liderului unei grupări infracţionale din Timişoara, Sorin Udrea, se vorbeşte de posibile meciuri aranjate ale echipelor Săgeata Năvodari, Victoria Brăneşti, Concordia Chiajna şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Totodată, este pomenit şi un nume "Contra", despre care în acelaşi referat se arată că este posibil să fie actualul tehnician al echipei Petrolul, Cosmin Contra, fost antrenor la FC Timişoara.

În referatul întocmit de procurorii DIICOT Timişoara pentru propunerea de arestare preventivă a liderului unei grupări infracţionale din Timişoara, Sorin Udrea, apar şi numele unor fotbalişti precum Ianis Zicu şi Dan Alexa.

Potrivit referatului pentru propunerea de arestare preventivă, pe numele liderului unei grupări infracţionale din Timişoara, Sorin Udrea, întocmit de procurorii DIICOT, Udrea a avut, în 23 mai 2011, o convorbire cu un fotbalist de la o echipă din Diviza B, pe care l-a întrebat dacă "joacă în echipă". La răspunsul afirmativ al interlocutorului, Udrea i-a spus: "Vreau să vorbesc ceva cu tine, dacă se poate, pentru ultimul meci".

"În ziua următoare, la ora 16.37, Udrea Sorin Adrian a fost contactat de către jucătorul de fotbal Ianis Zicu, de la echipa Poli Timişoara. În timpul convorbirii, aceştia au discutat despre meciurile din liga secundă, iar la un moment dat fotbalistul a spus «Am prieteni care au câştigat la pariuri 200 de milioane!», la care inculpatul (Udrea - n.r.) i-a spus «Şi eu, trebuia să câştigăm!». Zicu a întrebat « Păi, şi n-aţi pierdut?», iar Udrea i-a răspuns « Păi, n-am mai apucat!». În continuare cei doi au discutat despre meciurile şi cotele de pariuri. La finalul discuţiei, Udrea Sorin Adrian i-a spus interlocutorului «dacă ştii ceva, sună-mă pe week-end acum!» şi interlocutorul i-a răspuns că va verifica dacă titularii joacă la echipe. Tot la final, Udrea a susţinut că aşteaptă să se întâlnească cu numitul Cristi de la Săgeata Năvodari, echipă care evolua în liga a doua", se arată în referat.

De asemenea, potrivit aceluiaşi referat, în 25 mai 2011, Udrea a întrebat o persoană neindentificată dacă ştie pe cineva la echipa Brăneşti, spunând că el e "cu marea, frate", respectiv cu echipa Săgeata Năvodari. Interlocutorul a spus: "Am înţeles, cu marea", iar Udrea a mai spus: "Acum ai înţeles", ceea ce înseamnă, potrivit documentului, că cei doi discutau despre un meci ce urma să fie aranjat.

Tot în convorbirea dintre cei doi se aminteşte de posibilitatea aranjării unui meci de fotbal la Concordia Chiajna şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Într-o altă discuţie telefonică, din 31 mai 2011, Udrea negocia sume de bani pentru aranjarea unor partide: "Sub 3 lei 50 nu vrea nimic…pentru mine… Pe cuvântul meu. În rest, pentru nimeni. Nu-s curioşi de nimeni". Răspunsul interlocutorului a fost: "Da. Asta pentru tine, da. Mă gândesc".

Potrivit anchetatorilor, într-o convorbire telefonică cu antrenorul echipei Auto (FC Auto Timişoara - n.r.), Udrea este refuzat şi se enervează, trecând la ameninţări: "Să o laşi mai moale, să nu-mi accelerezi aşa, să nu mi-i calci pe cap…Un meci acolo, te rog frumos…Chiar vrei să fac iureş acolo, festival la voi acolo?".

Totodată, conform aceluiaşi document, fostul jucător al lui Poli Timişoara, Dan Alexa, l-ar fi rugat pe Udrea să îl ajute pe prietenul lui, Contra.

"Pentru recuperare de bani au apelat la Udrea Sorin Adrian şi fotbalistul Dan Alexa, de la clubul Rapid Bucureşti. Astfel, într-o discuţie din data de 22 martie 2011, ora 16.40, acesta l-a rugat să îl ajute pe «Contra» (se pare că era vorba despre fotbalistul Contra Cosmin din Timişoara), «cu problema lui cu aia, cu Pepi!», menţionând la un moment dat «7.000 sunt!»”, se mai arată în document.

Liderul grupării specializate în infracţiuni cu violenţă din Timişoara, Sorin Udrea, şi alţi trei membri ai reţelei au fost arestaţi preventiv, în noaptea de joi spre vineri, pentru tentativă de omor, de Tribunalul Timiş.

Potrivit unei note de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, patru persoane care fac parte din gruparea interlopă din Timişoara, destructurată miercuri seară în urma unor percheziţii, au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Timiş.

Astfel, este vorba despre liderul grupării, Sorin Udrea, dar şi despre Viorel Cosma, zis "Vio Blondu", Stelian Mocanu şi Caius Gazibara.

Cei patru sun acuzaţi de tentativă de omor.

Decizia instanţei nu a fost definitivă.

În cazul altor doi membri ai reţelei, Darius Gazibara şi Ciprian Gavrilă, zis "Cipi Ţiganul", magistraţii au dispus cercetarea în libertate.

Un număr de 11 membri ai unei grupări specializate în infracţiuni de violenţă, care era monitorizată de aproximativ trei ani, au fost ridicaţi, miercuri seară, în urma unor descinderi care au avut loc la Timişoara. Surse din rândul anchetatorilor declarau corespondentului MEDIAFAX că cinci dintre membrii grupării, între care şi Sorin Udrea, au fost ridicaţi de către anchetatori de pe stadionul de fotbal de la Chişoda, în timpul unui meci.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, Sorin Udrea era lider al grupării, fiind implicat în mai multe infracţiuni cu violenţă.

Sursele citate spuneau că Sorin Udrea este cercetat şi într-un caz de tentativă de omor, după ce în urmă cu o săptămână a fost implicat într-un scandal cu săbii izbucnit într-un bar din centrul municipiului Timişoara. În urma conflictului din bar, un bărbat a ajuns la spital cu o sabie înfiptă în umăr. Conflictul izbucnit în bar a continuat şi la Spitalul Judeţean, unde au ajuns atât Udrea, cât şi alţi membri ai grupării, precum şi victima, având loc o nouă încăierare.

Iniţial, şapte persoane au fost reţinute, apoi, pe parcursul anchetei, a fost reţinută şi cea de-a opta persoană. Dintre cele opt persoane, două au primit interdicţia de a părăsi ţara, urmând să fie cercetate în libertate, iar alte şase au fost citate la Tribunalul Timiş pentru judecarea cererilor de arestare preventivă, formulate de DIICOT Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici