O dansatoare a murit la 25 de ani din cauza unei reacţii alergice, după ce a mâncat un biscuit: eticheta a fost greşită

Talentata Orla Baxendale s-a mutat din Anglia la New York pentru a-şi realiza visul de a fi balerină.

1629 afișări
Imaginea articolului O dansatoare a murit la 25 de ani din cauza unei reacţii alergice, după ce a mâncat un biscuit: eticheta a fost greşită

O dansatoare promiţătoare a murit la 25 de ani din cauza unei reacţii alergice, după ce a mâncat un biscuit: eticheta a fost greşită

Moartea lui Órla Baxendale a afectat profund lumea baletului. Dansatoarea de 25 de ani ar fi murit din cauza unei reacţii alergice grave. Era o speranţă la balet, originară din Lancashire, Anglia, dar s-a mutat la New York pentru a-şi îndeplini visul.

După cum a raportat The Mirror, Órla Baxendale a murit din cauza unei reacţii alergice după ce a mâncat un biscuit care conţinea arahide, aliment la care avea intoleranţă. Tânăra nu avea la ea medicamentul pe care îl lua în cazuri de astfel de reacţii.

Dansatoarea nu citise eticheta de pe biscuiţi, pentru că era o marcă pe care o cumpărase mereu şi nu i se întâmplase nimic. Potrivit The Mirror, reţeta pentru dulciuri fusese recent schimbată.

Din investigaţii reiese că preşedintele şi directorul general al supermarketului Stew Leonard (de unde Órla ar fi cumpărat biscuiţii), Stew Leonard Jr, a susţinut că producătorul a schimbat ingredientele „prin introducerea de arahide”, fără să informeze managerul de siguranţă.

După cum se detaliază în The Guardian, Cookies United (producătorul biscuiţilor) a declarat că a notificat Stew Leonard's în iulie anul trecut că produsul conţinea arahide şi că toate produsele expediate vânzătorului au fost etichetate în consecinţă.

Compania a spus că etichetarea greşită a fost creată de Stew Leonard's, care, la rândul său, a rechemat toate cookie-urile etichetate greşit în cooperare cu Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici