O femeie în moarte cerebrală a devenit înger pentru pacienţii din Bucureşti şi Cluj

  • Organele unei femei în moarte cerebrală au fost donate unor pacienţi din Bucureşti şi Cluj.
  • Procedura s-a desfăşurat pe parcursul nopţii, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
5325 afișări
Imaginea articolului O femeie în moarte cerebrală a devenit înger pentru pacienţii din Bucureşti şi Cluj

Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj-Napoca şi Bucureşti au prelevat ficatul şi rinichii de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 65 de ani, internată în Secţia Clinică ATI.

Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Transplanturile de la Târgu Mureş au fost realizate în noaptea de duminică spre luni.

„Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente, cu atât mai dificile ţinând cont de contextul epidemiologic actual şi de toate măsurile de protecţie impotriva SARS-CoV2, aducând o nouă şansă la viaţă altor persoane”, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

Prelevarea de organe este a şaptea din anul 2021, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici