O fetiţă de numai un an şi o lună, cu tumoră pe mai mult de jumătate din ficat, operată la Fundeni

O fetiţă de numai un an şi o lună va fi operată, marţi, pentru extirparea unei tumori întinsă pe mai mult de jumătate din ficat, medicii fiind pregătiţi pentru un transplant de ficat de la mamă, a declarat Irinel Popescu, directorul Centrului de chirugie şi transplant hepatic Fundeni.

324 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de numai un an şi o lună, cu tumoră pe mai mult de jumătate din ficat, operată la Fundeni

O fetiţă de numai un an şi o lună, cu tumoră pe mai mult de jumătate din ficat, operată la Fundeni

"Fetiţa are un an şi o lună, dar de la opt luni urmează tratament cu citostatice pentru o tumoră la ficat, cancer hepatic. A făcut nouă cure de citostatice, dar tumora este mare mai mult de jumătate din ficat. Marţi vom decide dacă va fi operată numai tumora sau vom face transplant de la mamă la fiică", a explicat profesorul Irinel Popescu.

Potrivit directorului centrului de chirugie şi transplant hepatic, fetiţa are un prognostic mai bun, după tratament, de aceea chirugii vor încerca mai întâi să opereze tumora.

"Are o formă de cancer care ar indica operarea tumorii. După ce vom scoate tumora, vom vedea dacă starea ficatului va fi bună. Dacă nu, vom continua cu transplantul de ficat de la mamă. Este al treilea copil care va fi supus unui transplant hepatic la o vârstă atât de mică", a mai spus Irinel Popescu.

În octombrie 2000, Timeea Balogh, atunci în vârstă de un an şi două luni, a primit o porţiune din ficatul mamei. Timeea suferea de atrezie biliară, ficatul fetiţei nefuncţionând normal, iar în timp boala a afectat şi celelalte organe. Intervenţia, realizată de medicii de la Institutul Fundeni, în colaborare cu o echipă de specialişti germani, a fost prima de acest fel din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici