Video O grupare de fraudare a cărţilor de credit, prinsă în flagrant

Mai multe persoane specializate în fraudarea cărţilor de credit, prin montarea unor dispozitive artizanale de copiere a datelor la bancomatele unor bănci, au fost prinse şi sunt urmărite penal, informează, miercuri, Poliţia Română.

35 afișări

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au reuşit destructurarea unei grupări specializate în fraudarea cărţilor de credit, care monta dispozitive artizanale de copiere a datelor la bancomatele unor bănci, potrivit sursei citate.

Poliţiştii i-au prins în flagrant, vineri seara, pe T. Costel (26 de ani), din Urziceni, judeţul Ialomiţa şi B. Iulian (22 de ani), din Bucureşti, în timp ce încercau să demonteze dispozitivele artizanale de copiere a datelor de pe banda magnetică a cardurilor şi de înregistrare video a codului de securitate pin, aparatură ce o montaseră pe ATM - ul aparţinând unei sucursale a unei bănci comerciale.

În urma percheziţiilor corporale efectuate asupra celor doi, poliţiştii au găsite ustensile care erau folosite pentru montarea şi demontarea dispozitivelor artizanale de pe bancomat şi un card contrafăcut.

Împotriva celor doi a fost începută urmărirea penală pentru punere în circulaţie a instrumentelor de plată electronică falsificată şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.

T. Costel este cercetat în libertate.

Tot vineri, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, cu sprijinul IPJ Călăraşi, l-au prins în flagrant pe S. Mircea (32 de ani), din Ploieşti, judeţul Prahova, în timp ce încerca să demonteze, în vederea recuperării, dispozitivele artizanale de copiere a informaţiilor de pe banda magnetică a cardurilor şi de înregistare video a codului de securitate pin, dispozitive pe care le montase la ATM - ul unei bănci comerciale din Călăraşi.

Bărbatul a fost reţinut 24 de ore şi prezentat, ulterior, magistraţilor din cadrul Tribunalului Călăraşi, care au dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile, pentru deţinere de echipamente în vederea falsificãrii instrumentelor de plată electronică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici