O navă sub drapelul modovenesc a fost lovită de un obuz în Marea Neagră / UPDATE: Doi marinari în stare gravă

Navă MILLENNIAL SPIRIT a fost lovită de un proiectil în apele neutre ale Mării Negre. Nava este înregistrată sub drapelul modovenesc, iar incidentul ar fi avut loc la 12 mile sud de portul Pivdenny, ce se află aproape de Odesa.

5910 afișări
Imaginea articolului O navă sub drapelul modovenesc a fost lovită de un obuz în Marea Neagră / UPDATE: Doi marinari în stare gravă

Membrii echipajului navei Millenial Spirit sub pavilionul Republicii Moldova, lovită de un obuz în apele neutre din Marea Neagră au fost salvaţi, însă doi dintre ei sunt în stare gravă, informează Agenţia Navală a Republicii Moldova. Echipajul este format din cetăţeni ruşi.

Agenţia Navală informează că vineri nava Millenial Spirit sub pavilionul Republicii Moldova a fost lovit de un obuz în apele neutre din Marea Neagră.

Potrivit unui comunicat emis la ora 15.10, au fost desfăşurate operaţiuni de salvare de către autorităţile din Ucraina, membrii echipajului au fost salvaţi.

Este vorba de 2 membri ai echipajului, aceştia fiind în stare gravă.

„Agenţia Navală a Republicii Moldova informează că la data de 25.02.2022, nava Millenial Spirit IMO Nr. 7392610 (nava de tip Chemical Tanker) sub pavilionul Republicii Moldova fiind în apele neutre din Marea Neagră (46°22.221’N, 031°07.095’E) a fost lovit de un obuz (nu se cunoaşte sursa lansării obuzului). La bordul navei a izbucnit un incendiu, echipamentele şi bărcile de salvare au fost distruse, echipajul navei a părăsit nava echipaţi doar cu veste de salvare. La moment se petrec acţiuni de salvare de către navele din preajmă. Echipajul navei este format din cetăţeni ai Federaţiei Ruse”, potrivit ANRM.

Operatorul navei este persoană juridică din Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici