O nouă materie pentru elevi? Din 2012-2013, literatura universală ar putea fi obligatorie în învăţământul preuniversitar

Literatura universală ar putea fi obligatorie în învăţământul preuniversitar, din anul şcolar 2012-2013, pentru care se propune să aibă o pondere de cel puţin 10% în aria curriculară limbă şi comunicare, a anunţat, marţi, secretarul de stat Oana Badea.

710 afișări
Imaginea articolului O nouă materie pentru elevi? Din 2012-2013, literatura universală ar putea fi obligatorie în învăţământul preuniversitar

O nouă materie pentru elevi? Din 2012-2013, literatura universală ar putea fi obligatorie în învăţământul preuniversitar (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Avem un proiect pe care îl trimitem spre aprobare ministrului educaţiei. Este vorba despre studierea literaturii universale în şcoli, de la învăţământul primar şi până la liceu. Este un alt concept care va fi studiat în cadrul ariei curriculare limbă şi comunicare", a spus secretarul de stat din Ministerul Educaţiei.

Potrivit Oanei Badea, studierea literaturii universale ar putea fi introdusă din anul şcolar următor.

"Dorim introducerea studiului literaturii universale, chiar dacă s-ar impune schimbarea programei, acum, când încă nu se modernizează structura şcolară", a mai spus secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici