O pensiune din judeţul Tulcea şi un fast-food din Venus, închise temporar din cauza neregulilor

O pensiune din judeţul Tulcea şi un fast-food din staţiunea Venus au fost închise temporar după ce inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au găsit, la controlul efectuat pe litoral şi în Delta Dunării, mai multe nereguli privind condiţiile de igienă.

2 afișări

Potrivit secretarului de stat de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Dan Vlaicu, pensiunea din judeţul Tulcea fusese verificată de inspectorii de la Protecţia Consumatorului şi în urmă cu trei săptămânii, atunci proprietarul unităţii primind doar un avertisment pentru că nu avea actele de clasificare a unităţii.

Pentru că nici la controlul de vineri conducerea pensiunii nu a prezentat actele de clasificare, inspectorii au decis să închidă unitatea pe o perioadă de şase luni şi l-au amendat pe proprietar cu 7.000 de lei.

"Inspectorii au mai făcut un control la această pensiune acum trei săptămâni, atunci proprietarul fiind doar avertizat, fără să i se închidă unitatea. În acest interval, el trebuia să facă rost de aceste acte", a spus secretarul de stat Dan Vlaicu.

Totodată, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au închis temporar un fast-food din staţiunea Venus, din cauza condiţiilor de igienă şi depozitare, iar proprietarul a fost amendat. Inspectorii au mai găsit etichete la produsele din carne care nu erau traduse în limba română.

"Vasele de la bucătărie erau murdare, astfel că vom sesiza Direcţia de Sănatate Publica", a mai spus Vlaicu.

Tot în staţiunea Venus, inspectorii au amendat administraţia unui hotel de o stea cu 4.000 de lei, pentru nerespectarea condiţiilor de cazare. Deşi o cameră de două persoane la acest hotel costă 72 de lei pe zi, în condiţiile în care mobilierul este într-o stare avansată de uzură, turiştii cazaţi aici nu s-au arătat nemulţumiţi de condiţiile de cazare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici