O primărie de sector demarează curăţenia de primăvară. Ce se întâmplă cu maşinile parcate la bordură

Începe marea campanie de curăţenie în Sectorul 6, autortăţile locale informând că vor astupa gropi, toaleta copaci, spăla străzile şi vor curăţa grădinile de bloc.

4685 afișări
Imaginea articolului O primărie de sector demarează curăţenia de primăvară. Ce se întâmplă cu maşinile parcate la bordură

O primărie de sector demarează curăţenia de primăvară. Ce se întâmplă cu maşinile parcate la bordură

Sâmbătă, 25 martie, la ora 10.00, se dă startul curăţeniei generale de primăvară, ediţia a treia, care va ţine până pe 31 mai. Timp de două luni, 1.100 de angajaţi şi peste 100 de utilaje vor fi în angrenajul de pe străzi. Ca şi anul trecut, va fi o mobilizare în forţă.

Astupăm gropi, trasăm locuri de parcare, spălăm zona pieţelor, străzile, trotuarele, mobilierul urban, bolarzii, stâlpişorii de demarcare a benzilor, semafoarele, indicatoarele rutiere, dar şi staţiile STB.

De asemenea, vom curăţa stâlpii de afişe, vom înlocui coşurile de gunoi vechi şi se va continua toaletarea copacilor. În plus, vom planta 6.000 de flori, 550 de arbori şi peste 2.500 metri liniari de gard viu. De asemenea, amenajăm parcuri şi locuri de joacă pentru copii.

Maşinile parcate la bordură vor fi mutate

Toate structurile Primăriei Sectorului 6 vor fi implicate în activitatea de curăţenie stradală, ce va dura până în luna mai: Administraţia Domeniului Public Sector 6, Direcţia Generală Servicii Publice Locale Sector 6, care va coordona activitatea operatorului de salubrizare URBAN SA, Administraţia Comercială Sector 6 şi Poliţia Locală Sector 6.

Aceasta din urmă va avea ca sarcină să-i notifice pe proprietarii maşinilor parcate în zona de curăţenie să le mute, pentru a putea fi măturată, periată şi spălată partea carosabilă, şi să asigure perimetrul pentru desfăşurarea acţiunii în siguranţă.

De asemenea, cetăţenii sunt rugaţi să iasă în curtea blocului pentru a o igieniza. Le punem la dispoziţie saci, ridicăm materialul vegetal şi le oferim gratuit răsaduri de flori crescute în serele ADPDU Sector 6.

Primarul Ciprian Ciucu va fi în Giuleşti

Startul campaniei va fi dat de primarul Ciprian Ciucu sâmbătă, 25 martie, ora 10.00, la blocurile din Giuleşti, aflate pe strada George Vâlsan. Va fi împreună cu colegii de la ADPDU Sector 6, care se vor împărţi pe trei zone de blocuri şi vor înainta spre Calea Giuleşti.

„Îi invit pe cetăţeni în curtea blocului lor şi voi veni şi eu. În special în Giuleşti şi Crângaşi. Ca în fiecare an, ADP şi Urban vor fi în dispozitiv! Curăţăm spaţiul verde, spălăm străzile, mobilierul stradal şi semnele de circulaţie, plombăm gropile, marcăm locurile de parcare", a transmis edilul.

În Sectorul 6, locuiesc oficial în jur de 400.000 de persoane.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici