O profesoară însărcinată a fost concediată pentru că nu era căsătorită. Tribunalul din New Jersey a dat dreptate şcolii

Potrivit instituţiei şcolare catolice, femeia a încălcat codul de etică având relaţii preconjugale, iar apelul profesoarei, care a depus plângere pentru discriminare, a fost inutil.

1136 afișări
Imaginea articolului O profesoară însărcinată a fost concediată pentru că nu era căsătorită. Tribunalul din New Jersey a dat dreptate şcolii

O profesoară însărcinată a fost concediată pentru că nu era căsătorită. Tribunalul din New Jersey a dat dreptate şcolii

Profesoara a făcut apel la o concediere pe care o considera discriminatorie, dar o instanţă din New Jersey a fost de acord cu şcoala.

Victoria Crisitello, profesoară la institutul catolic St. Theresa School din Kenilworth, un oraş nu departe de Newark, a căutat o modalitate pentru a fi reintegrată şi a reveni la catedră.

Povestea datează din 2014, după ce profesoara a început să colaboreze cu institutul şi când directoarea şcolii, sora Theresa Lee, i-a oferit ocazia să predea cu normă întreagă.

În acest moment, Crisitello a dezvăluit că este însărcinată, iar câteva luni mai târziu urma să se căsătorească. Pentru încălcarea codului de etică al şcolii, directoarea a decis să o concedieze, deoarece nu este permis sexul înainte de căsătorie pentru angajaţii şcolii.

Crisitello a ales căile legale de a denunţa concedierea, pe care o consideră „discriminatorie”, însă instanţa a confirmat poziţia şcolii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici